Avrupa Yetim-Der, Hizmet Verimliliğini Arttırıyor

Avrupa Yetim-Der, Hizmet Verimliliğini Arttırıyor

Yetim ve Muhtaçların umut ışığı Avrupa Yetim-Der, Almanya’da faaliyette bulunan gönüllü temsilcilerinin katılımıyla 5. İstişare Toplantısını Almanya'nın Köln şehrinde düzenledi.

Türkiye ve Dünya’nın çeşitli yerlerinde yaşayan Yetim çocukları için yaptığı yardım faaliyetleriyle ismini duyuran Almanya merkezli Avrupa Yetim-Der, sürdürdüğü hizmetlerin verimliliğini arttırmak adına düzenli olarak gerçekleştirdiği toplantılarını devam ettiriyor. Temsilciler 5. İstişare Toplantısı’nı gerçekleştiren kurumun geçtiğimiz hafta düzenlenen toplantısına Başkan yardımcısı Hüseyin Ateş, Onursal Başkan Yusuf Baygın, Genel Sekreter Hüseyin Kuyuldar ve Genel Başkan Murat Korkut’un da hazır bulunurken kurumun Almanya'da faaliyet yürüten gönüllü temsilcileri de istişare toplantısına katılım sağladı.

Yapılan faaliyetler hakkında bilgilendirme sunumlarını gerçekleştiren Onursal Başkan Yusuf Baygın, Avrupa Yetim-Der'in yapmış olduğu Karadeniz yardımlarıyla ilgili bilgi verdi. Karadeniz yardımları ve tespitleri kapsamında tespit heyetine Karadeniz bölgesinde bizzat başkanlık eden Yusuf Baygın, yapmış oldukları tespitler ve yardımlar hakkında detaylı sunumlarda bulundu. 2014 yılının ilk yardımlarının Karadeniz bölgesine yapılmış olduğunu hatırlatan Baygın, Avrupa Yetim-Der'in gittikçe yardımları tüm bölgelere ve tabakalara ulaştırabilme hedefine yaklaştığını belirtti. Hayırseverlere yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkür eden Baygın, Karadeniz bölgesinde tespitlerin devam edeceğini ve bu tespitlere binaen yardımların yapılacağını hatırlatarak konuşmasını bitirdi.

Afrika Yardımları Bugünlerde Muhtaçlara Dağıtılıyor

Yusuf Baygın'dan sonra söz alan Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, Kırtasiye Kampanyası ile ilgili kısa bir sunumda bulundu. Kırtasiye Kampanyası çerçevesinde yapılan bağışların Afrika'ya gönderildiğini ve şu anda Kırtasiye yardımlarının dağıtıldığını ifade eden Ateş, kısa zaman içerisinde gelecek olan fotoğraf, video ve raporların www.avrupayetimder.com internet sitesinden paylaşılacağını duyurdu.

Yine Kırtasiye Kampanyası çerçevesinde Türkiye'ye de yardımların ulaştırıldığını ifade eden Ateş, yardımların bizzat kendi denetiminde Yetim ve Muhtaçlara ulaştırılması için koordinasyon sağlandığını aktardı.

İhlaslı Çalışmaların Eseri

İlgili yetkililerin yaptıkları sunumlar için teşekkür eden Kurum Başkanı Murat Korkut, yayınlanacak olan Avrupa Yetim-Der Faaliyet Raporu hakkında kısaca bilgilendirmede bulundu. Gönüllü Temsilcilerin ve Yönetim Kurulu üyelerinin özverili bir çalışma sonucu 21 ay içerisinde güzel bir tablo ortaya koyduklarını hatırlatan Korkut, hazır bulunan gönüllü temsilcilere hitaben "Elinizde bulunan faaliyet raporu taslağı 21 ay içerisinde ortaya çıkan ihlaslı bir çalışmanın eseridir."  diyerek gönüllü temsilcilere özellikle teşekkür etmek istediğini ifade etti.

Sunumlardan sonra temsilcilerin görüş alış-verişi, tavsiye ve eleştirileri bölümüne geçildi. Her bölge kendi raporlarını sunduktan sonra toplantı sona erdi.

Ayrıca yönetim kurulu tarafından yapılan duyuruda Avrupa Yetim-Der'in 21 aylık faaliyet raporunun önümüzdeki günlerde genel sekreter Hüseyin Kuyuldar tarafından Kamuoyu ve Basın ile paylaşılacağı duyuruldu.

Hürseda Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.