Avrupa Yetim-Der ve İHO Ebrar'dan Kenya'daki dış temsilciliklere ziyaret

Avrupa Yetim-Der ve İHO Ebrar'dan Kenya'daki dış temsilciliklere ziyaret

Kurban Bayramı organizasyonu kapsamında Kenya'da bulunan Avrupa Yetim-Der ve İHO Ebrar heyeti, Türkiye Büyükelçiliği ile TİKA'yı ziyaret etti.

Kurban Bayramı organizasyonu kapsamında Afrika ülkelerinden Kenya'da bulunan Avrupa Yetim-Der ve İHO Ebrar heyeti, Türkiye Büyükelçiliği ile Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansını (TİKA) ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Uluslararası insani yardım kuruluşları olan Avrupa Yetim-Der ve İHO Ebrar'dan heyetler, Kurban Bayramı organizasyonu dolayısıyla geldikleri Kenya'da yetimleri sevindirip, ihtiyaç sahiplerine kurban eti ulaştırdılar.

Garissa ve Dadaab'daki yetimhaneleri ziyaret eden heyetler, çocuklara kıyafet ve bayram harçlığı yardımlarında bulundular. Garissa'nın en büyük medresesi olan Young Muslim'de bir program gerçekleştiren heyetler, Dadaab'ın bağlı olduğu Garissa'da yetim çocuklar için bayram programı dâhilinde park gezisi düzenlemişlerdi.

Kenya'da Kurban Bayramı programlarını gerçekleştiren heyetler, Türkiye'nin Nairobi Büyükelçiliğini ve TİKA'yı ziyaret ederek, Kenya çalışmalarını anlattılar.

TİKA'nın Kenya Koordinatörü Emre Yüksek, kurumların gönüllü temsilcilerine, yardım kuruluşlarının çalışmalarına katkıda bulunabilmek için ellerinden gelen her türlü yardıma hazır olduklarını söyledi.

Avrupa Yetim-Der Gönüllü Temsilcisi Cahit Ataş ve İHO Ebrar Gönüllü Temsilcisi Mutlu Kaya, TİKA'nın Kenya'da yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi alarak, Kenya'ya yardımları konusunda tecrübelerini paylaştı.

Türkiye'nin Nairobi Büyükelçiliğini de ziyaret eden Avrupa Yetim-Der ve İHO Ebrar heyeti, Büyükelçi Deniz Eke'nin başka bir program dolayısıyla yerinde olmaması üzerine elçilik yetkilisi İsmail Akbulut tarafından karşılandı.

Türkiye'nin Afrika'da yürüttüğü insani yardım çalışmalarıyla ilgili bilgilendirmelerde bulunan Akbulut, Kenya'nın farklı bölgelerinde yaşayan Müslümanlara Kur'an-ı Kerim hediye ettiklerini söyledi.

Ataş ve Kaya ise Türkiye Büyükelçiliği ile TİKA'ya gösterdikleri misafirperverlikten dolayı teşekkür ederek, yetkililere faaliyetlerini anlatan broşür ve kitapçık hediye etti.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler