Avrupa Yetim-Der'den 2. İstişare Toplantısı

Avrupa Yetim-Der'den 2. İstişare Toplantısı

Almanya'nın Kassel şehrinde, Avrupa Yetim-Der'in 2. Temsilciler İstişare Toplantısı düzenlendi. Faaliyetlerinin henüz birinci yılı dolmadan düzenlenen 2. istişare toplantısında, kurum ile ilgili çeşitli konular masaya yatırıldı.

HABER MRK - İki oturumlu toplantının basına açık ilk oturumunda Avrupa Yetim-Der'in Genel Başkanı Murat Korkut'un kurumun kuruluşu ve faliyetleri ile ilgili sunumu yer aldı. Sunum ile beraber Türkiye'deki yardım faaliyetlerinde bizzatihi yer alan kurumun başkan yardımcısı Hüseyin Ateş ve kurumun onursal başkanı Yusuf Baygın, yaptıkları yardımlar ile ilgili bilgileri paylaştılar. Van depremzedelerinden Konya'daki yetimleri giydirmeye kadar geniş yardım yelpazesinde yer alan yetkililerin zaman zaman yaşadıkları duygulu ve etkileyici anekdotları temsilciler ile paylaşmaları salonda duygusal anlar yaşattı.
Yine birinci oturumda söz alan ve kurumun Kurban kampanyası çerçevesinde Kenya'ya giden Avrupa Yetim-Der İngolstadt Temsilcisi Murat Korkutata da Kenya'da yaşadıklarını anlatarak, kurum olarak henüz bir yılını doldurmamalarına rağmen ta Kenya'ya kadar hizmet ağının genişletilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Murat Korkutata'nın sunumu esnasında Kenya, Uganda ve Eritre'de çekilen görüntülerde temsilciler ile paylaşıldı.

 

Akşam namazı vaktinin girmesi ile beraber verilen arada namazın kılınmasından sonra Kassel temsilciliğinin ikramından alan temsilciler birbirleri ile tanışma ve daha yakından tanıma fırsatı buldular.
Basına kapalı olarak yapılacak olan ikinci oturum için yapılan çağrıda temsilciler yerlerini alırken, Kurum Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, oturumun basına kapalı olacağını belirterek oturumda Avrupa Yetim-Der'in çalıştığı alanlarda karşılaştığı sorunlar, temsilcilerin şikayet ve tavsiyeleri ve 2013 yılı için faaliyet takvimi belirleme gibi konuların ele alınacağını belirtti.

 

İkinci oturumun bitmesinden sonra 2013 hedeflerini "Yerel ve uluslararası yardım kuruluşları ile irtibata geçme ve beraber çalışılabilecek projeler üzerinde yoğunlaşma" olarak belirlediklerini söyleyen kurum genel başkanı Murat Korkut sözlerine şöyle devam etti: "Kurum olarak faaliyetlerimizde henüz bir yılımızı bie doldurmadan temsilci kardeşlerimizin fedakar çalışmaları ve hayırseverlerin rağbetleri sonucu yardımlarımızı Allah'a şükürler olsun ki geniş bir alana yayabildik. Türkiye'nin farklı bölgelerinde yapılan yardımlar ile beraber Asya'da Arakan'a, Afrika'da Kenya, Uganda ve Eritre'ye kadar gerek bizzat, gerekse partner kuruluşlar aracılığı ile yardımlarımızı ulaştırdık."
Son olarak Avrupa Yetim-Der temsilcileri ve partner kuruluşlarına olan şükran borçlarını ifade eden Korkut, hayırseverlerin yardımlarını beklediklerini belirterek "Yardımseverler ile muhtaçlar arasındaki köprü görevini görmeye devam edeceklerini" söyledi. 2012 faaliyet raporunun Aralık ayının sonuna doğru kurumun resmi websitesi www.avrupayetimder.com adresinden yayınlanacağını sözlerine ekleyen Korkut, basın olarak kurumun istişare toplantısına katılan İLKHA'ya da teşekkür etti.

 

Türkiye'de yaptıkları yardımlar ile kendisinden söz ettiren Avrupa Yetim-Der, Nisan 2012'den beri Almanya merkezli faaliyetlerini sürdüren uluslararası bir yardım kuruluşu. Temsilcileri vasıtası ile tüm Avrupa'da faaliyetlerini sürdüren kurum, yardımlarını gün geçtikçe arttırmaktadır. (Ahmet Fırat -İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.