​Avrupa Yetim Eli yoğun yağışa rağmen Nijerya'da ihtiyaç sahiplerine ulaştı

​Avrupa Yetim Eli yoğun yağışa rağmen Nijerya'da ihtiyaç sahiplerine ulaştı

​Uluslararası yardım kuruluşu Avrupa Yetim Eli, Afrika'nın Nijerya ülkesinde yüzlerce mağdur aileye Ramazan paketi ve bayramlık giyim yardımında bulundu.

Avrupa Yetim Eli, '2019 Ramazan' ayı yardım çalışmaları kapsamında Afrika’da bulunan Nijerya ülkesinin Lagos şehrinde yoğun yağışa rağmen ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırdı.

Merkezi Almanya'da bulunan ve kısa süre içinde Avusturya, Balkan Ülkeleri, Danimarka, Fransa, İsviçre, İsveç, İtalya, Kanada ve Türkiye gibi birçok ülkede temsilcilikler oluşturan Avrupa Yetim Eli, dünyanın birçok yerinde yaptığı hayır çalışmalarıyla takdir topluyor.

Ramazan ayı yardım çalışmaları kapsamında Nijerya'nın Lagos şehrine giden Avrupa Yetim Eli, yoğun yağışlar altında yüzlerce mağdur aileye Ramazan paketi ulaştırdı. Gıda yardımının ardından ise ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık giyim yardımı yapıldı.

Yapılan yardım çalışmaları hakkında bilgi veren Avrupa Yetim Eli Köln Temsilcisi Cahit Ataş, hayırseverlerin katkılarıyla toplanan bağışlarla Lagos'ta ikamet eden yüzlerce muhtaç aileye gıda ve bayramlık giyim yardımında bulunduklarını söyledi.

Ataş, "Uluslararası yardım kurulusu Avrupa Yetim Eli olarak Afrika ülkesi olan Nijerya'ya geldik. Önceki günler gıda ve giyim yardımlarımızı yaptığımız gibi bugünde aynı şekilde gıda ve giyim yardımlarımıza devam ediyoruz. Her akşam iftar programları düzenliyoruz. Bugün geldiğimiz noktada çok yağmur vardı. İnsanlar bekliyorlardı zor şartlar altında ihtiyaç sahibi aileleri de bekletmemek için yağmurun altında gıda paketlerimizi dağıttık. Bu insanlar bir gıda paketi alabilmek için yağmur altında çok bekleyip zahmet çektiler. Zorluklar altında yardımlarımızı ulaştırmaya çalışıyoruz. Bize ulaşan yardımlarınızı yerine ulaştırmak için şartlar ne olursa olsun imkânlarımız dâhilinde Allah'ın izniyle ulaştırıyoruz." dedi.

Yapılan gıda yardımlarının ardından çocuklara bayramlık giyim yardımı yaptıklarını belirten Ataş, "Yaptığımız gıda yardımından sonra caminin içinde çocuklarımızı giyindirdik. Çocuklarımıza giyim yardımında bulunacağız. Değerli hayırseverlerimizden destek bekliyoruz. Allah rızası için yardımlarınızı bu bölgelerden esirgemeyin. Afrika coğrafyasında açlık susuzluk var. İnsanların gıda, sağlık ve eğitim gibi her şeye ihtiyaçları var. Hayırseverlerimizin desteklerine ihtiyacımız var." diye konuştu.

Hayırseverlerin Avrupa Yetim Eli'ne bilgisayar ortamında da ulaşabileceklerini aktaran Ataş, Avrupa Yetim Eli sayfasından veya cep numaralarından arayarak kendilerine ulaşabileceklerini söyledi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler