Avrupa Yetim Eli'nden hayırseverlere teşekkür mesajı

Avrupa Yetim Eli'nden hayırseverlere teşekkür mesajı

Uluslararası İnsani Yardım Kuruluşu Avrupa Yetim Eli, “Hayat Birlikte Güzel” sloganıyla Ramazan ayı dünyanın farklı coğrafyalarında yardımların ulaştırılmasına vesile olan hayırseverlere teşekkür etti.

Dünyanın birçok ülkesinde yardım programları düzenleyen Avrupa Yetim Eli, yayımladığı bir mesajla, “Hayat Birlikte Güzel” diyerek başlatılan 2020 Ramazan ayı hayır çalışmalarında dünyanın farklı coğrafyalarında muhtaçlara yardım ulaştırılmasına vesile olan başta hayırseverler olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür edildi.

Avrupa Yetim Eli Yönetim Kurulu adına yayımlanan mesajda, “Dünya’nın ağır bir virüs belasıyla imtihan edildiği bu mübarek Ramazan ayında da Avrupa Yetim Eli’ne güvenen siz hayırseverler, Dünya’nın bütün mazlumlarına, umut olmayı başardınız. Hayırlarıyla, kazdırdıkları kuyularla, sadaka, zekat ve fitreleriyle Avrupa Yetim Eli’ne vekalet verip mazlumlara umut olma görevini tevdi eden siz hayırseverlerimizden Allah Teâlâ binlerce kez razı olsun. Siz hayırda yarışan duyarlı insanlar, Türkiye’nin tam 20 noktasında yapmış olduğunuz gıda yardımlarıyla bütün bir Ramazan boyunca binlerce oruçlunun iftar sevincine ortak oldunuz. Rabbim siz hayırseverleri uhrevi sevinç ve nimetlere de ortak kılsın.” denildi.

Coronavirus salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında dışarıya çıkamayan yaşlıların unutulmadığı belirtilen mesajda, “Yaşanan karantina günlerinde evlerinden çıkamayan büyüklerimizi de unutmayan sizler, dünyamızın rahmet paratonerleri olan yaşlılarımıza ulaştırdığınız sıcak aş ile Reyyan kapısını zorlayıp durdunuz. Ne mutlu siz hayırseverlerimize ki; büyüklerimizi hatırlarken küçüklerimizi, yetim ve öksüzlerimizi, kapı arkalarından bayramlık alan akranlarına yaşlı gözlerle bakan boynu bükükleri de unutmadınız. Şunu çok açıkça ifade edelim ki; bayram harçlığı verdiğiniz, giyindirip kuşattığınız yetim ve öksüzlerin cennet kapısı gamzelerinde birer birer siz hayırseverlerimizin isimlerini okuyup resimlerinizi gördük. Yetimlere, öksüzlere tebessüm ettiren siz hayırseverler, daha bayram gelmeden mağfiret bayramına nail oldunuz inşallah.” ifadelerine yer verildi.

Mesajın devamında şu ifadelere ver verildi:

“Hayır, konusunda, esen rüzgârı kıskandıran hayırseverlerimizin sınırları aşan gayretleri, coğrafyanın dört bir yanına damga vururken Afganistan’da gıda paketleri olup Hindi Kuş dağlarına bahar gibi indi adeta. Arakan denen unutulmuş coğrafyaya yüreğinizi seferber edip Ramazan boyunca kurduğunuz iftar sofralarında o mazlum Müslümanlara dünyanın çok uzak noktalarında da olsa onları hatırlayan Müslümanların varlığını göstererek İslam adına o mazlumlara umut oldunuz. Mahrumiyet, esaret ve masumiyetin sözlükteki karşılığı olan Filistin’i, Gazze’yi hiçbir zaman unutmadığınız gibi bu Ramazan’da da unutmayarak binlerce gıda paketi, giyindirme ve iftar olarak mübarek coğrafyaya İsra ve Miraç eylediniz. O tertemiz yüreklerinizden kopup gelen hayırlar, direnişe umut ekerken özgür Aksa yolunda safınızı ayan beyan açık kıldınız. Rabbim çabanızın hürmetine sizi Reyyan’a Reyyan’ı size yakın kılsın. Özgür bir Mescid-i Aksa sabahında orada rükû edenlerle beraber rükû etmeyi nasip eylesin.”

Dünyanın birçok ülkesinde hayır hizmetlerde yapıldığının altı çizilen mesajın devamında, “Kıtaları aşan hayır kervanınız Balkan ülkelerinden de sizlere, tebessüm eden yetim ve öksüzlerin bayramlıklar içerisindeki sevinçlerini ve selamlarını taşırken sizleri de arşın kutlu gölgesine taşıyan bir Burak oldu adeta. Ne mutlu o kullara ki; dünyanın bir ucundan diğer ucuna uzanan bir hayır kervanında hissesi, payı olsun. Nu mutlu sizlere ki bu kervana dâhil olup vicdanınızla hayırda yarışıp kazandınız. Yemen’e ulaşıp yetimleri temiz suya kavuşturan siz hayırseverlerimizi Rabbimiz altından ırmaklar akan cennetlerle mükâfatlandırsın. Mazlum Yemen’de binlerce yetimi giydirip doyuran sizlerin mükâfatı elbette ki Allah (celle celaluhu) katında kayıt altına alınmıştır. Avrupa Yetim Eli olarak Asya’dan, Avrupa’dan yola çıkıp Kara kıta Afrika’nın en derin yerlerine ulaştıysak eğer buna siz vesile oldunuz. Batı Afrika’nın derinliklerinde Mali’de kurduğumuz iftar sofralarındaki çorbalarda var olan tuzunuz ve yüreklere ektiğiniz umudunuzdu bizleri ta oralar kadar taşıyıp oralarda gayrete sevk eden. Uzakları yakın eden Rabbimiz, cennetleri sizlere yakın sizleri de cennetlere meskûn kılsın inşallah.” İfadeleri kullanıldı.  

Mesajın devamında şöyle denildi:

“Biz Avrupa Yetim Eli olarak siz hayırseverlerimizi Somali sokaklarında yetimleri giydirirken de görüp buna şahitlik ettik. Bir tebessümü dünyalara bedel olan çocukların sevinç gözyaşlarıyla beraber belki de günahlarınızdı akıp dökülen. Öksüz bir kız çocuğunun yeni elbisesini göğsüne bastırarak yansıttığı tebessüm dolu sevincini görünce sizlerin Reyyan kapısından içeri girerken ki sevincinize şehadet etti semada melekler yerde mümin yürekler… Hiç kimsenin uğramadığı Orta Afrika Cumhuriyeti’ne giderken de yine siz vardınız yanımızda. Siz ve hayırlarınız; siz ve cennetiniz…”

Uzak yakın demeden dünyanın onlarca köşesinde hayır faaliyetleri yapabilmenin sevinci ve gururunu yaşadıklarının belirtildiği mesajda,“Bu Ramazan ayını her şeye rağmen diğerleri gibi hayır dolu günler olarak idrak ettiysek eğer, bu sizlerin bağışları, zekât, fitre ve sadakalarıyla oldu. Bu meyanda bu hayır yolculuğunda bizleri yalnız bırakmayan siz değerli hayırseverlere can-ı gönülden binlerce kez teşekkür ederiz. Rabbim hayırlarınızı binlerce misliyle kabul buyursun. Allah Azze ve Celle sizleri dünya ve ahrette aziz kılınanlardan eylesin. Geride bırakmış olduğumuz bu Ramazan ayında dünyanın içinde bulunduğu zorluk ve karantina şartlarına rağmen sizlerden gelen hayırları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için gecesini gündüzüne katarak çalışan Avrupa Yetim Eli gönüllülerinden de Allah razı olsun. Rabbim hayır dolu ufuklarda Hayat birlikte güzel kaidesi uyarınca yeniden bir araya gelip hayırda yarışmayı nasip eylesin. Allah Azze ve Celle hayırlarınızı kabul buyursun ve sizlerden binlerce kez razı olsun.” denildi.

İLKHA


Avrupa Yetim Eli'nden hayırseverlere teşekkür mesajı

Avrupa Yetim Eli'nden hayırseverlere teşekkür mesajı

Avrupa Yetim Eli'nden hayırseverlere teşekkür mesajı

Avrupa Yetim Eli'nden hayırseverlere teşekkür mesajı

Avrupa Yetim Eli'nden hayırseverlere teşekkür mesajı

Avrupa Yetim Eli'nden hayırseverlere teşekkür mesajı

Avrupa Yetim Eli'nden hayırseverlere teşekkür mesajı

Avrupa Yetim Eli'nden hayırseverlere teşekkür mesajı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler