Avrupa Yetim Eli'nden Nijeryalı çocuklara iftar yemeği

Avrupa Yetim Eli'nden Nijeryalı çocuklara iftar yemeği

Uluslararası Yardım Kuruluşu Avrupa Yetim Eli, hayırseverlerin bağışlarıyla Nijerya'nın Lagos şehrinde iftar yemekleri vermeye devam ediyor.

Uluslararası Yardım Kuruluşu (İnternational Help Organization) Avrupa Yetim Eli, '2019 Ramazan ayı yardım çalışmaları' kapsamında Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın Lagos kentinde, yetim ve öğrencilere iftar yemeği vermeye devam ediyor.

Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Nijerya'da da hayır faaliyetlerinde bulunan Avrupa Yetim Eli, Lagos'a bağlı Itele Ogun State semtinde, Köln ve çevresindeki hayırseverlerin katkılarıyla iftar yemeği verdi.

Öğle saatlerinde, Itele Ogun State semt meydanında kurulan dev kazanlarda yemekler pişirilip hazırlandı. Okunan akşam ezanının ardından kadın erkek, çocuk yaşlı herkes toplu bir şekilde Morkaz Nuris Selam Lı İlemıl Arobiy El-İslamiy Camisi'nde cemaatle namaz kıldı. Namaz sonrası meydanda kurulan yer sofrasında iftarlarını açtılar.

Her akşam düzenli olarak verilen iftar yemekleriyle ilgili bilgi veren Avrupa Yetim Eli Köln Temsilcisi Cahit Ataş, "Uluslararası Yardım Kuruluşu Avrupa Yetim Eli olarak '2019 Ramazan programı' dâhilinde Batı Afrika ülkesi Nijerya'ya geldik. Burada yardım çalışmalarımız devam ediyor. Bugün de iftar programımızı gerçekleştirdik. Hayır sahiplerine teşekkür ediyoruz. Bu iftar programında katkısı olan Köln ve çevresindeki hayırseverler ve özellikle Avrupa Yetim Eli'ni aracı kılan bütün herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

Yardım çalışmalarına imkanları ölçüsünde devam edeceklerini dile getiren Ataş, hayırseverlere seslenerek destek çağrısında bulundu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.