Avrupa'da Aytaç Baran için gıyabi cenaze namazı

Avrupa'da Aytaç Baran için gıyabi cenaze namazı

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Şehitlik semtindeki evinin önünde PKK'nın kuruduğu pusuda şehid edilen Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran için, Avrupa Peygamber Sevdalıları inisiyatifine üye STK'lar tarafından gıyabi cenaze namazı kılındı.

Dün yayınladıkları bildiriyle Yeni İhya Der Başkanı ve HÜDA PAR üyesi Aytaç Baran'ın vahşice şehid edilmesine sert tepki gösteren Avrupa Peygamber Sevdalıları inisiyatifine üye Sivil Toplum Kuruluşlarının öncülüğünde, bugün de Cuma  namazının ardından şehid Aytaç Baran için gıyabi cenaze namazı kıldırıldı.

Almanya, Fransa, İsviçre, İtalya, Avusturya, Belçika ve Hollanda'daki STK'lar adına dün yayınlanan taziye mesajında Aytaç Baran'ın şahadeti tebrik edilirken, "PKK ve bileşenlerini bir kez daha Müslüman Kürtlere düşmanlıktan vazgeçmeye çağırıyoruz. Müslümanlara yaşam hakkı tanınmayan bir coğrafyada zalimlerin de yaşam hakkının olmayacağı gerçeği de dikkatlerden kaçmamalıdır." şeklindeki ifadelerle PKK cenahı uyarılmıştı.

"Şehid Aytaç için Kur'an okuyup dua edelim"

Bu arada İsviçre'nin Basel şehrinde İslami faaliyetlerini sürüden Said-i Nursi Vakfı'nda dün akşam yapılan sohbette Aytaç Baran hayırla yad edilirken, vakıf müdavimlerine Kur’an okuyup Baran’a dua edilmesi tavsiyesinde bulunuldu. (Ahmet Bayram – İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler