Avrupa'da Kadir Gecesi ihya edildi foto

Avrupa'da Kadir Gecesi ihya edildi foto

Kur'an-ı Kerim'de bin aydan daha hayırlı olduğu belirtilen Kadir Gecesi, Avrupa'nın bir çok yerindeki camilerde düzenlenen programlarla huşû içinde ihya edildi.

Kur'an-ı Kerim'de bin aydan daha hayırlı olduğu belirtilen Kadir Gecesi, Avrupa'nın bir çok yerinde bulunan camilerde, Müslümanların yoğun katılımıyla düzenlenen programlarla huşû içerisinde ihya edildi.

Almanya-Hamburg

Almanya'nın Hamburg şehrinde yaşayan Müslümanlar, Kadir Gecesini ihya etmek için  Vahdet Cami´sinde bir araya geldi.

Kadir Gecesini ihya etmek amacıyla düzenlenen programa katılmak için gelen Müslümanlara verildi.  İftar yemeğinin ardından Kadir Gecesi programı, Edip Gürgöze´nin  Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programda kısa bir sohbet yapan Molla Emin Hakseven, Kadir Gecesinin önemine değindi. "Günlerden en Mukaddes günün Cuma, gecelerden en hayırlı gecenin Kadir gecesi ve aylardan en hayırlı ayın da Mübarek  Ramazan ayı olduğunu belirten Hakseven, bu gecede yapılan duaların geri çevrilmeyeceğini, yapılan ibadetlerin de bin ayınkinden daha hayırlı olduğunu söyledi.

Hakseven konuşmasında, "Bu gece ve bu ay, değerini Kur'an-ı Kerim'den aldı. Çünkü Kur'an ayda ve bu gecede nazil oldu. Kur'an'ın ve İslam'ın temel esaslarından biri İslami ahlak, diğeri de iyiliği emretmek ve kötülüğü neyh etmektir. Dolayısıyla Kur'an'ın bu  temel esaslarını yaşayan insanın değeri ölçülemez." ifadelerini kullandı.

Program Osman Arslan ve Ziya Sarıtunç'un okumuş olduğu Cevşeni Kebir duasının ardından Yatsı ve Teravih namazları kılındı.  

Kılınan namazların ardından program sona ererken,  katılan Müslümanlar dağılmayıp, geceyi ihya etmek üzere camide itikafa girdiler.

Sahura kadar yapılan zikir ve ibadetlerin ardından birlikte sahur yapan Müslümanlar, Sabah namazını da cemaatle kıldıktan sonra evlerine dağıldı.

İsviçre –Basel

Kadir Gecesi Basel’de dualarla ihya edildi. İsviçre’nin Basel şehrinde bulunan Said-i Nursi Vakfı Camiinde düzenlenen programda bir araya gelen Müslümanlar, gece boyunca dua ve ibadet ederek Kadir Gecesini ihya etti.

Said-i Nursi Vakfı tarafından verilen iftar yemeğinden sonra, Basel şehri ve civarında yaşayan Müslümanlar Kadir Gecesini ihya etmek için  Vakıf Camisinde toplandı.

Kur’an-ı Kerim  tilavetiyle  başlayan programda gece geç saatlere kadar ibadet edilerek çokça dualar edildi.

Kılınan Teravih namazı sonrasında cemaatin de iştirakiyle Tespih namazı kılındı, ardından da Mevlid-i Şerif okundu.

İslam coğrafyasında Müslümanların yaşadıkları sıkıntı, bela ve musibetlerin giderilmesi için toplu duanın da yapıldığı gecede, Kadir Gecesinin anlam ve önemine binaen vaazlar verildi. (Aydın Kavalcı – Hamza Korkut İLKHA )






















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.