Avrupalı Müslümanlar:"Kardeşlerimizin Yanındayız"

Avrupalı Müslümanlar:"Kardeşlerimizin Yanındayız"

Avrupa'da yaşayan Müslümanları temsilen 33 İslami Kurum adına bir basın açıklaması yayınlayan Basel Said Nursi Vakfı, PKK-HDP saldırganlığını kınadı.

BASEL- Avrupa'da yaşayan Müslümanları temsilen 33 İslami Kurum adına bir basın açıklaması yayınlayan Basel Said Nursi Vakfı, PKK-HDP saldırganlığını kınadı.

 

PKK'nın kuruluş gayesinin İslam Düşmanlığı olduğunu belirtilen açıklamada, PKK Örgütü, Kürdistan'ın İslami rengini soldurmak adına Kürdistan'da Müslümanları şehid etmektedir. Oysa uzak ve yakın tarih de şahittir ki; İslam ve Müslümanlara düşmanlık yapmak asla ve asla hiç kimseye fayda sağlamamıştır, bundan sonra da sağlamayacaktır.” Denilirken tüm Müslümanlar bu konuda sorumluluk almaya ve bölge Müslümanlarına destek olma konusunda Hizbullah Cemaatini örnek almaya davet edildi.

 

Tüm kardeş vakıf ve dernekleri Şehidler için Cuma Namazını müteakiben gıyabi cenaze namazı kılmaya davet eden açıklamada şu ifadelere yer  verildi:  

“Bismiillahirrahmanirrahim
Basına ve Kamuoyuna
PKK-HDP güruhunun genelde Türkiye, özel de ise Kürdistan Bölgesi'nde Mütedeyyin insanlara saldırarak şehid etmesi, kurum ve kuruluşlarını bombalayarak ev ve işyerlerini talan etmesi, İslam ve Müslümanlara karşı adı konulmuş bir savaş ilanıdır.

Avrupa'da yaşayan Müslümanlar olarak her şeyden önce, saldırılarda şehid olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet dilerken ailelerine ve camialarına başsağlığı dileriz. Olaylarda yaralanan kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletir zalimleri ise, Rabbimizin Kahhar sıfatına ve O'nun askerlerinin darbelerine havale ediyoruz.

Kuruluş gayesi itibarıyla İslam düşmanlığını kendine gaye edinen PKK Örgütü, Kürdistan'ın İslami rengini soldurmak adına Kürdistan'da Müslümanları şehid etmektedir. Oysa uzak ve yakın tarih de şahittir ki; İslam ve Müslümanlara düşmanlık yapmak asla ve asla hiç kimseye fayda sağlamamıştır bundan sonra da sağlamayacaktır.

Yıllardan beridir Kürtlük adına Kürt halkına zulmeden PKK, sürekli olarak İslam düşmanı ve ahlak yoksunu grup ve oluşumlarla işbirliği içerisine girerek, halkın kanını emmiştir. Kobani bahanesiyle Kürdistan şehirlerini yakıp Müslümanları şehid eden bu grup Müslüman Kürt Halkı'nın en büyük düşmanıdır.

Kürdistan da fitne ateşini yeniden tutuşturanlar bilsinler ki; İbrahimi Müslümanlar, ateş ile imtihandan alınlarının akıyla çıkmışlardır. O yüzden ateş sahipleri bilsinler ki, tutuşturdukları ateş her şeyden önce kendilerini, özellikle de kendilerini dokunulmaz sananları yakacaktır.

Müslümanlara vahşice saldırıp linç eden, binalardan atan ve üzerlerinden arabayla geçip taşlarla ezen zalimler, elbette bu yaptıklarının hesabını vereceklerdir.

Bu vesile ile başta saldırgan grup olmak üzere tüm dünyaya ilan ediyoruz ki; Kürdistan'ın Müslüman halkı, Mustazaflar Camiası, Peygamber Sevdalıları ve Hüda Par yalnız değildir. Avrupa'da yaşayan Müslümanlar olarak canımızla, malımızla kardeşlerimizin yanında olduğumuzu buradan yüksek sesle ilan ediyoruz.

Olayların sorumlularından biri de bu günkü iktidar ve onun temsil ettiği devlettir. Kendi dünyevi makamları uğruna, adına çözüm süreci denilen zulüm süreci boyunca PKK ve yandaşlarına her türlü fırsatı sunan AKP yönetimi de bu olayların sorumlularından biridir.

Türkiye genelinde duyarlı Müslümanları da bu konuda sorumluluk almaya, Devlet gözetiminde cereyan eden PKK-HDP zulmüne karşı Müslümanların yanında olmaya davet ediyoruz. Ülke Müslümanları şunu bilsinler ki; mesele ne Kobani meselesi, ne de Hüda Par meselesidir. Olay, Batılın Hak taraftarlarına düşmanca saldırısıdır. Bu vesile ile tüm Müslümanlar bilsinler ki; Bölge Müslümanları kendi adlarına değil, İlayi kelimetullah için direnmekte ve şehid olmaktadırlar. Onları yalnız bırakanlar, onlardan desteklerini esirgeyenler de bu zulme ortak olacaklardır.

Bölgede zulüm gören Müslümanlara sahip çıkma konusunda açıklamada bulunarak 'Müslüman halkımız ve mensuplarımız şunu bilsin ki; Hizbullah Cemaati, kendilerini korumak için Allah’ın izniyle ne gerekiyorsa yapacaktır. İslami değerlere ve Müslüman halkımıza yönelik yapılacak hiçbir saldırı, zulüm ve haksızlığı kabul etmeyeceğimizi ve buna karşı duracağımızı kamuoyuna bu vesileyle ilan ediyoruz'  diyen Hizbullah Cemaati'nin bu açıklamasının tüm Müslüman Grup ve oluşumlara örneklik teşkil edeceğini ummaktayız.

Bu vesile ile başta kardeş derneklerimiz olmak üzere, tüm Müslümanları, Cuma Namazını müteakiben şehitler için cenaze namazı eda etmeye davet ediyoruz.

Basel Said Nursi Vakfı olarak, Avrupa genelinde faaliyette bulanan 33 İslami Sivil Toplum Kuruluşu adına, yapılan saldırganlıkları kınarken, Şehitlerimize bir kez daha Rabbimizden Rahmet diliyor, ailelerine ve Camialarına başsağlığı dileklerimizi sunuyoruz.

Rabbimiz  yaralı kardeşlerimize bir an önce şifalar nasip eylesin. Zalimlere karşı kahramanca direnen Müslümanları ise, Rabbül Âlemin zafer ve başarıyla rızıklandırsın.

Davamızın Sonu Âlemlerin Rabbine Hamd Etmektir.”


Avrupa'da faaliyet gösteren 33 İslami Sivil Toplum Kuruluşu adına Basel Said Nursi Derneği

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.