Avukatlara yönelik saldırılar yargı mekanizmasına yapılmış demektir

Avukatlara yönelik saldırılar yargı mekanizmasına yapılmış demektir

​Şanlıurfa Barosu, kentte son günlerde avukatlara yönelik artan saldırılara tepki gösterdi.

Şanlıurfa Barosu, kentte son günlerde avukatlara yönelik artan saldırıları kınayarak, avukatlara yapılan saldırıların sistematik bir hal aldığına dikkat çekti.

Barodan yapılan yazılı açıklamada, yargı mekanizmasının vazgeçilmez üç ayağından biri olan savunmaya karşı şiddet içerikli saldırıların, son zamanlarda artış gösterdiği belirtildi.

Açıklamada, "Savunma makamını temsil eden avukatlara yönelik saldırılar bizatihi yargı mekanizmasına yapılmış demektir. Avukata yapılan her saldırı adaleti ve bağımsız yargıyı hedef almaktadır. Yargının eşit ve kurucu unsuru olan bağımsız savunmayı, yurttaşlarımızın hak arama özgürlüklerini temsil eden biz avukatlar, maalesef görevimizi yaparken baskı altına alınmaya çalışıldığımız, duruşma salonlarında bile psikolojik şiddet gördüğümüz, sırf savunma biçimimiz beğenilmedi diye tutuklandığımız şu günlerde bir de fiziki şiddete maruz kalmamız işin tuzu biberi olmuştur. Avukata yönelik her türlü saldırıyı ve baskıyı yapanlar bir gün kendilerinin de savunmaya ihtiyaç duyabileceklerini unutmamalıdır." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamında, "Biz avukatlar, yüzyıllardır toplumlara önderlik yapmanın, baskılara direnmenin, hiçbir gücün karşısında boyun eğmemenin, doğru bildiğimizi savunmaktan çekinmemenin, haklı gururu ve azmiyle cüppelerimizi onurla ve hiç kimsenin önünde iliklemeden sırtımızda taşıyoruz. Bizler, meslektaşlarımıza ve mesleğimize yönelik saldırıların son bulduğu savunma makamını itibarsızlaştırmaya yönelik baskıların kalktığı günler için hep birlikte mücadele etmemiz bir zorunluluk olmuştur." ifadelerine yer verildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.