Avusturya'da Mekke'nin Fethi Kutlandı Video

Avusturya'da Mekke'nin Fethi Kutlandı Video

Avusturya'nın Bregenz şehrinde İslami faaliyet ve kültürel çalışmalarıyla bilenen İmam Hüseyin Camii, Mekke'nin fethiyle ilgili bir program düzenledi.

AVUSTURYA - Bregenz şehrinde bulunan İmam Hüseyin Camii, Mekke'nin fethiyle ilgili bir program düzenledi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Vahdet İlahi Grubunun seslendirdiği ezgilerle devam etti. Ardından açılış ve selamlama konuşması için Hasan Hoca sahneye davet edildi.


Katılımcıları selamlayan Hasan Hoca, Fetih süresinden okuduğu bir kaç ayetle konuşmasına devam etti. Çok kısa ve öz bir konuşma yapan Hasan Hoca, dualarla konuşmasını bitirdi.


Programa misafir konuşmacı olarak davet edilen Doğruhaber Gazetesi genel yayın yönetmeni Mehmet Göktaş Hoca, Mekke fethinin bilinmeyen yönlerine işaret etti.


Göktaş Hoca konuşmasına şöyle devam etti, "Tarihte birçok olay yaşanmıştır. İslam tarihinde fazlasıyla fetihler olmuştur. Ama Mekke fethi bir kırılma noktasıydı. Mekke'nin fethedilmesiyle 4 hususu özetlemek mümkündür.

1-Allah'tan başka hiç bir ilah yoktur, İbadet yalnız O'na yapılır. Ve Mekke şehri müşriklerden, Allah'ın evi Kâbe'de putlardan temizlendi.


2- Cahiliye adetlerinden olan; kan, mal ve kız çocuklarını diri diri toprağa gömme cehaletleri ortadan kaldırıldı.

3-Kadınlara verilen haklar güvence altına alındı ve kadın bu dinle terbiye, ahlak ve edebin emsali oldular. Örtüleri, zaman ve mekânın durumuna göre kimi zaman cihat, kimi zaman koruyucu bir kalkan, kimi zamanda en çok gündem olan mesele haline gelmiştir.

4-Mekke'nin fethiyle birlikte Mekke şirk devleti tarihten silindi.

Bu büyük fetihten sonra Mekke halkına seslenen Peygamberimiz şunları söyledi. Ey Kureyş halkı! Benden ne umarsınız? Size şimdi nasıl bir muamele yapacağımı sanıyorsunuz? diye sordu. Mekkeliler hep bir ağızdan: 'Senden hayır umuyoruz, Ey Kerim oğlu kerim insan' diye cevap verdiler.

Hz. Peygamber burada, insanlığın rehberi, tarihin büyük adamı sıfatıyla, dün canına kast eden düşmanlarına şöyle seslendi: 'Ben de size Yusuf(a.s)'un kardeşlerine söylediği gibi, bu gün size geçmişten dolayı azarlama yoktur. Haydi gidiniz, hepiniz serbestsiniz' dedi. Bu sözü tarih büyük bir hayranlık ve içtenlikle uzun uzun düşünmelidir. Başka biri olsaydı acaba nasıl davranırlardı? Kudret anında affetmek çok mühim bir durumdur. Azgın Kureyş büyükleri Hz. Peygamberin elinde iken, istediği şekilde hepsini kılıçtan geçirebilirdi. Ama Büyük Resul kimseyi cezalandırmadan affetti. Kin ve intikam hırsıyla gerçektenden hiç bir şekilde taviz vermedi."


Kız çocuklarına yapılan cinayetleri bir örnek ile anlatan Göktaş Hoca, salondakileri bir anda duygulandırdı. Mekke'nin fethiyle ilgi kesitler sunan Göktaş Hoca, konuşmasına dua ve temennilerle son verdi. (İsmail Koçer - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler