Ayakkabı fuarı sektöre moral oldu

Ayakkabı fuarı sektöre moral oldu

Covid-19 salgını sürecinde Türkiye’de fiziksel olarak düzenlenen ikinci ayakkabı fuarı olan GAPSHOES, uzun bir süredir sıkıntılı günler yaşayan sektör temsilcilerinin yüzünü güldürdü.

Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun en büyük ve en önemli ayakkabı fuarları arasında yer alan ve geçtiğimiz aralık ayında yapılması planlanan ancak Covid-19 nedeniyle 26 Ocak Salı gününe ertelenen “31’inci Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Kış Fuarı (GAPSHOES)” sona erdi.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu, Gaziantep Sanayi Odası ve Gaziantep Ayakkabıcılar Odasının destekleriyle Akort Fuarcılık tarafından organize edilen ayakkabı fuarı 4 gün açık kaldı.

26-29 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen “31’inci Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Fuarı'nın (GAPSHOES) dün itibariyle sona erdiğini ifade eden Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adnan Ünverdi, ayakkabı fuarını salgın koşullarına rağmen başarıyla gerçekleştirdiklerini belirtti.

Katılımcı firmaların ve ziyaretçilerin fuardan memnun ayrıldığını belirten Ünverdi, ayakkabı fuarının Covid-19 salgını döneminde Gaziantep’te gerçekleştirilen ilk fuar olma özelliğini taşıdığını ve sektör temsilcileri için moral olduğunu kaydetti.

Bu yılki fuarın çok daha farklı bir atmosferde gerçekleştiğini dile getiren Ünverdi, “Hızlı gelişen sektörlerimiz arasında yer alan ayakkabı ve terlik üretiminde Gaziantep ilk sırada yer alıyor. Bizler de paydaş kurumlarımızla birlikte sektörün tanıtımının yapılması, markalaşması, rekabetçiliğinin artması ve daha iyi koşullarda üretim yapabilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. GAPSHOES’da bu anlamda firmalarımıza önemli katkılarda bulunuyor. Pandemiye rağmen önemli bir katılımla gerçekleşen fuarımızdan firmalarımızın memnun ayrıldıklarını gördük ve bu bizi çok sevindirdi. Önümüzdeki süreçte de salgına karşı aşı uygulamalarının sonuç vermesini ümit ediyor ve tüm tedbirlerimizi alarak fuarlarımıza devam etmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.

Covid-19 salgını dolayısıyla zorlukların yaşandığı bir dönemde düzenlenen fuarın sektöre hareketlilik kattığını ve yurt içi ve yurt dışından 250 firmanın, 750 marka ile katılım sağladığını aktaran Akort Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Akkaya da şunları söyledi:

“Fuarımıza ülkemizin her bölgesinden ve başta Ortadoğu ülkeleri ve Türki Cumhuriyetleri olmak üzere Irak, Azerbaycan, Cezayir, Sudan, Mısır, Rusya, Lübnan, Ukrayna, Romanya, Fas, Nijerya ve Suudi Arabistan’dan gibi ülkelerden firmalar katıldı. 4 gün boyunca üretici firmalar, 2021 yaz modası ürünlerini tanıttılar. Fuarımıza katılan herkese ve destek veren kurumlarımıza teşekkür ediyorum.” 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.