Ayakta yolculuk eziyeti

Ayakta yolculuk eziyeti

Şanlıurfa-Akçakale arasında sefer yapan minibüslerin ayakta yolcu taşıması, vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Şanlıurfa-Akçakale arasında sefer yapan minibüs şoförlerinin ayakta yolcu taşıması, vatandaşlar tarafından daha önce defalarca dile getirilmiş, başta yetkililer olmak üzere sosyal medyadan da konu ile ilgili şikâyetler birçok kez paylaşılmıştı.

Bu tehlikeli ve eziyet dolu yolculuğa, defalarca dile getirilmesine rağmen bir çözüm bulunamadı.

Vatandaşlardan İsmail Orhan, "Akçakale minibüsleri Urfa'ya yolcu taşırken ilçe halkına adeta eziyet ediyor. Minibüslere koltuk sayısının iki katı yolcu dolduruluyor. Özellikle Suriyelilerin gelişi ile birlikte minibüsler tıklım tıklım dolduruluyor. Koltuk sayısı 16+1 olan minibüslere 30 kişinin bindirildiği oluyor." dedi.

Şanlıurfa il merkezinde çalışan Halil Aslan ise şunları söyledi: "Ben her gün Urfa-Akçakale arası yolculuk yapıyorum. Minibüsler çoğu zaman koltuk sayısının iki katı yolcu alıyor. Suriyeliler maddi imkânsızlıklar yüzünden minibüsleri tercih ediyor. Suriyeli yolcular ayakta alınıyor. Bazen duruma tepki göstersek de minibüs şoförleri ya duymamazlıktan geliyor ya da 'İlerde inecek yolcu var.' deyip tam bir buçuk saat minibüs yolculuğu yaptırıyor. Ara sıra kuş veya kümes hayvanı dahi arabalara alınıyor."

İsmini vermek istemeyen minibüs şoförlerinden A. T. ise şunları söyledi: "Bizim arabaları doldurmak zorunda kalmamızın sebebi; yol ücretlerinin azlığı. Bizi kurtarmıyor, mazot pahalı ve öyle yapmak zorundayız."

Öte yandan, hepsi olmasa da kimi şoförlerin müzik sesini gereğinden fazla açtığı, klima çalıştırmadıkları, minibüs içinde sigara içtikleri, ilkokul öğrencilerinden dahi yol ücreti talep ettikleri belirtildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler