"Ayasofya hakkın batıla karşı galebesidir"

"Ayasofya hakkın batıla karşı galebesidir"

Ayasofya'nın müze yapılışının yıl dönümü münasebetiyle basın açıklaması düzenleyen AGD Denizli Şubesi Lise Komisyonu, Ayasofya'nın hakkın batıla karşı galebesi olduğuna dikkat çekerek, Ayasofya'nın tekrar cami olarak açılması çağrısında bulundu.

Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi Lise Komisyonu, müze yapılışının yıldönümünde Ayasofya'ya dikkat çekti.

Delikliçınar 15 Temmuz Şehitler Meydanında Fatih Sultan Mehmet'in Ayasofya Vakfiyesini dağıtan gençler, "Ayasofya camii hakkın batıla karşı galebesidir", "Ayasofya'yı müze olarak kabul etmedik etmeyeceğiz", "Ayasofya İslam'ın sembolüdür, yetkililere sesleniyoruz!", "Fatih'in Abdülhamit Han'ın torunuyum diyorsanız Ayasofya'yı cami olarak açarsınız!", "Biz bu zulme karşıyız!" yazılı pankartları ellerinde tutarak protesto eylemi ve basın açıklaması gerçekleştirdi.

"Fatih Sultan Mehmet Han'ın emaneti olan Ayasofya 84 yıldır esaret altında"

"Bugün tarihlerden 1 Şubat 2019. Aynı zamanda 1 Şubat 1935 tarihinde Ayasofya Camisinin müzeye çevrilmesinin yıl dönümü. 84 yıldır Fatih Sultan Mehmet Han'ın emaneti olan Ayasofya esaret altında." denilen basın açıklamasında, "Bizler Anadolu Gençlik mensupları olarak, yetkililere buradan sesleniyoruz Fatih'in, Abdülhamit Han'ın torunuyum diyorsanız, Ayasofya'yı cami olarak açarsınız. Bizler Fatih'in nesli olarak Ayasofya'nın bütünüyle ibadete açılmasını istiyoruz." çağrısında bulunuldu.

Ayasofya'nın esaretten kurtulmasının İslami şuura bağlı olduğunun altı çizilen açıklamada, "Ecdadımız, canlarını ortaya koyarak Hazreti Peygamber'in duasına mahzar olmak için İstanbul'u fethetmiştir. Sultan Fatih, İstanbul'un sembolü olan Ayasofya'yı İslam'ın en önemli nişanelerinden birisi haline getirmiştir. Bizler de ecdadımızın canları pahasına yaptıkları mücadelenin şuuruyla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Ayasofya Camii açılana kadar da aynı şuur ile mücadelemiz devam edecektir." ifadelerine yer verildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler