Ayda 4 bin hastanın gittiği ünitede bir doktor görev yapıyor

Ayda 4 bin hastanın gittiği ünitede bir doktor görev yapıyor

​HÜDA PAR, Şanlıurfa Akçakale İlçe Başkanlığından oluşan bir heyet, Akçakale Devlet Hastanesindeki doktor yetersizliğini gündeme getirerek yetkililere çağrıda bulundu.

200 bin nüfuslu Akçakale ilçesinde Kadın Doğum Hastalıkları Ünitesinde sadece bir doktorun görev yapmasıyla oluşan sorunu gündeme getiren HÜDA PAR Akçakale İlçe Başkanlığı, bunun beraberinde getirdiği mağduriyetlere dikkat çekti.

Ayda yaklaşık 4 bin hastaya bakıldığı ve 350 kadının doğum yaptığı hastanede Kadın Doğum Ünitesinde 4 doktorun olması gerekirken sadece bir doktorun görev yapması beraberinde getirdiği mağduriyetlere dikkat çeken HÜDA PAR heyeti, Sağlık Bakanlığına ve yetkililere acilen bir çözüm bulunması adına çağrıda bulundu.

Akçakale Devlet Hastanesinde bulunmayan MR cihazından dolayı da ciddi sorun yaşayan hastaların Şanlıurfa’daki hastanelere sevk edildiği söyleyen HÜDA PAR Akçakale İlçe Başkanı Halil Aydın, Akçakale’nin Suriyelilerle birlikte 200 bin nüfusuyla bir şehir statüsünde olduğunu hatırlattı.

Kadrolu 4 doktor bulunması gerekirken sadece bir doktorun hizmet verdiğini söyleyen Aydın, “HÜDA PAR Akçakale İlçe Başkanlığı olarak Devlet Hastanemizdeki hastaları ziyaret ettik. Edindiğimiz bilgilere göre yaklaşık bir aydır Kadın Doğum Hastalıkları ünitesinde sadece bir doktor hizmet veriyor. Bu konuda halk ciddi anlamda mağdurdur. Şu an sadece bir doktor hizmet verdiğinden dolayı hastaların belli bir oranı tedavi ediliyor geri kalanlar ise Şanlıurfa’ya sevk ediliyor. Bu da ciddi sorunları beraberinde getiriyor. Hastanın hayati tehlikesi de söz konusudur. Normal şartlarda Akçakale Devlet Hastanesinde kadrolu 4 doktor bulunması gerekirken sadece bir doktor hizmet veriyor. 100 bin nüfuslu ilçemizde 100 bin Suriyeli vatandaşlarda eklenince 200 bin nüfusa dayanıyor. Bu haliyle bir il statüsündedir.” dedi.

"Yaklaşık bir aydır sadece bir doktorla hizmet veriliyor"

Ayda yaklaşık 4 bin hastaneye bakan doktorun da istirahate çekildiğinin altını çizen Aydın, “Akçakale’de ayda yaklaşık 4 bin kişi Kadın Hastalıklarında muayene ediliyor. Bunun yanında 350’ye yakın doğum gerçekleşiyor. Sağlık Bakanlığından ve yetkililerden talebimiz acilen Kadın Doğum Hastanemize uzman doktorların atanmasıdır. Gerekirse atanma yapılana kadar görevlendirme yapılmalıdır. Yaklaşık bir aydır sadece bir doktorla hizmet veriliyor. Haliyle bu doktor da bir insandır. 4 bin insanı tedavi ettiğinde kendisi de psikolojik ve bedensel sorunlar yaşayabilir. Ki şuan rapor alıp istirahate çekilmiş durumdadır. Buradan acilen hastanemize el atılmasını halkımız adına talep ediyoruz. Bir diğer sorunumuz da hastanemizde MR cihazı bulunmuyor. Diğer ilçelerimizde var ama bizim yeni ve konforlu hastanemizde bu cihaz bulunmuyor. Hastalar ister istemez Şanlıurfa’ya sevk ediliyor bu da beraberinde ciddi sorunlar getiriyor.” diyerek yaşayan sorunu dile getirdi.

Öte yandan konuya ilgili görüştüğümüz Akçakale Devlet Hastanesi Başhekemi Şeyhmuz Göz, Kadın Doğum Ünitesinde doktor yetersizliğinin olduğunu, sadece bir doktorun değil en az 4-5 doktorun daha hizmet vermesi gerektiğini söyledi.

İLKHA











Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.