Aydın ve Mersin'de 46 düzensiz göçmen kurtarıldı

Aydın ve Mersin'de 46 düzensiz göçmen kurtarıldı

Aydın'ın Kuşadası ilçesi ile Mersin'in Anamur ilçesi Yakacık açıklarında 46 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından kurtarıldı.

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, Türkiye karasularına geri itilen ve kendi imkânlarıyla karadan ulaşımın olmadığı bir bölgeye çıkan 27 sığınmacı kurtarıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, "25 Kasım 2020 tarihinde saat 01.00’de, Aydın ili Kuşadası ilçesi Dip Burun bölgesinde bir grup düzensiz göçmenin karadan ulaşım olmayan bir mevkide kara üzerinde mahsur kaldığı bilgisinin alınması üzerine Yunanistan unsurlarınca Türk Karasularına geri itilen ve kendi imkânlarıyla karaya çıkan 27 düzensiz göçmen kurtarılmıştır." ifadelerine yer verildi.

"25 Kasım 2020 tarihinde saat 02.01’de, Mersin ili Anamur ilçesi Yakacık açıklarında içerisinde düzensiz göçmenler bulunan fiber teknenin yakıtının bitmesi nedeniyle sürüklenerek su aldığı ve yardım talebinde bulunulduğu bilgisinin alınması üzerine görevlendirilen Sahil Güvenlik Botu tarafından bahse konu fiber tekne içerisindeki 19 düzensiz göçmen kurtarılmış ve ülkeyi yasadışı yollarla terk etmeye çalışan 2 Türk şahıs yakalanmıştır." 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.