Ayetten etkilenerek tesettüre giren yazardan kadınlara tavsiyeler

Ayetten etkilenerek tesettüre giren yazardan kadınlara tavsiyeler

Kur'an-ı Kerim'deki örtünme ayetlerini okuyarak tesettüre giren Mekselina İslam, başörtüsü ile ilgili kadınlara tavsiyelerde bulundu.

Yazar Özlem Osma (Mekselina İslam) daha önce yaşadığı cahili hayat sonrasında hidayete ulaşma öyküsünü anlattı.

Bir süre sahnelerde şarkı söyleyerek hayatını sürdüren ve ardından sahne arkasında yaşanan gayri ahlaki hayatlara şahit olmasıyla birlikte artık hakikat arayışına giriştiğini belirten İslam, sahne aldığı bir mekânda şahit olduğu bir hadise sonrasında bir anda istifa ederek aynı gece tövbe edip sabaha kadar seccade üzerinde af dilediğini söyledi.

Kısa süre içerisinde ilim öğrenme gayretine de giriştiğini söyleyen İslam, ilk defa okuduğu tesettür ayeti ile örtündüğünü ifade etti.

Daha önce hiç kimsenin tesettür ile ilgili ayet olduğunu kendisine bildirmediğini, sadece ayıp olduğu için örtünmesi gerektiğinin hatırlatıldığını vurgulayan İslam, kendisinin de hiçbir zaman bu konuda ayet olup olmadığına ilişkin bir araştırma içerisine girmediğini söyledi.

İslam, tesettüre giriş hikayesi ve kadınlara örtünme noktasında tavsiyelerde bulundu.

"Sahabe annelerimizi örnek alalım"

Müslüman kadınların kendilerine örnek, idol olarak Hazreti Hatice ve Hazreti Aişe'yi alması gerektiğini vurgulayan İslam, "İslam ile tanışma sürecim araştırarak oldu. Allah sizi sürece hazırlıyor. İlk öce karşınıza vesileler çıkarıyor. Sonra o yolculukta ilerliyorsunuz. Allah, tam kıvama geldikten sonra sizi oradan alıyor. 'Dinimiz aslında ne kadar güzelmiş' dedik. Dinimiz insanların anlattığı gibi değilmiş diye hamd ederek öğrenerek yaşadık. Bazı yerleri, reklamlarla ve insanların övmesiyle çok yüceltiyorlar. Mesela bir sanatçı geldiği zaman çok fazla hürmet, ilgi ve alaka gösteriliyor. Oraları gözümüzde büyütmememiz gerekiyor. Genç kardeşlerime naçizane tavsiyem; asla kimseyi örnek almayın. Kendinize kimseyi idol olarak görmeyin. İlk idolümüz Hatice annemiz ve Aişe annemizdir. Daha sonra Efendimizin hanımları ve sahabe annelerimizdir. Sahabe annelerimizi örnek alalım. Diğerleri bizlere hiç bir şey kazandırmayacaktır. Şöyle düşünmeliyiz 'biz bunları seviyoruz ama ahirette kimlerle haşr olacağız.' Hadiste 'kişi sevdiği ile beraberdir' diye buyruluyor. Dolayısıyla kimi sevdiysek onunla haşr olacağız. Sevdiğimiz, hayran olduğumuz insanları dikkatli seçelim." dedi.

"Moda dergilerinden değil ayetlerden tesettürü öğrenin"

Tesettür ile ilgili ayetten etkilenerek tesettüre girdiğini söyleyen İslam, "Tesettür süreci bazı vesileler ile başladı. Bu zamana kadar hep 'tesettür kalptedir, insanın kalbi temiz olsun yeter' diye hep kulaktan dolma bilgiler ile öğretildi. Allah'ın kadınlar için tesettür ayeti gönderdiğini öğrendim. Allah, Nur Suresi 31'inci ayet ve Ahzab Suresi 59'uncu ayetlerinde bize tesettürlü olmamızı, bol giyinmemizi, takvalı olmamızı söylüyor. İlk tesettür ayetini gördüğüm zaman tesettüre girmem gerektiğini anlayarak hemen kendime bir tesettür kıyafeti sipariş verdim. Günümüzdeki tesettür modası dediğimiz algı çok yanlış bir algıdır. İlk tesettüre girdiğim zamanlara bakıyorum; ne kadar yanlış bir tesettüre girmişim. Hamd olsun ki çok uzun sürmedi. 'Moda dergilerinden değil ayetlerden tesettürü öğrenin' diye söz var. Örtünmek benim için hiç zor olmadı. İmtihanım örtündükten sonra başladı. Siz nefsinizi bir süre sonra yeniyorsunuz ve artık şeytan sizinle baş edemiyor. Şeytan karşınızdaki kişi ile sizi yolunuzdan alıkoymaya çalışıyor. Karşıdaki kişi şeytanın vesveseleri ile size güzel olmadığınızı, eşinizin artık sizi beğenmeyeceğini, vaktinizin olduğunu, daha genç olduğunuzu söyletiyor. Bu vesveselere aldırış etmememiz gerekiyor. Bu konuda zor süreçlerim oldu ama Allah yardım etti. O aşk kalbinize düştükten sonra zaten Allah yolunuzu açıyor. Ne eş ne akrabalar ne de arkadaşlar buna engel olabiliyor. Bu yoldan şaşmadan ilerlerseniz Allah yardım ediyor." diye konuştu.

"Tesettür bir kalkan gibidir"

Tesettürlüyken insanın kendini çok güvende hissettiğini belirten İslam, "Tesettür bir kalkan gibidir. Eskiden dışarıya çıktığım zaman insanlar çok rahat bakabiliyordu, rahatça iletişim kurabiliyorlardı ama şimdi daha bir resmi daha çekinerek yaklaşıyorlar. Kesinlikle tesettür bir kalkan görevi görüyor. Allah 'güzelliğinizi örtün' diye emrediyor. Allah söylüyorsa haşa hiçbir şeyi boşuna söylememiştir. Faydamıza ve yararımıza bir şey var ki Allah bunu bize emretmiştir. Hanım kardeşlerim bir an öce örtünsün. 'Eşim şunu der, kaynanam bunu der, okulu var, daha gencim' diye ertelemesinler. Bugün yaşayan insanları akşam defnedebiliyoruz. Kimi genç ölüyor kimi yaşlı ölüyor. Ölüm yaşlıya gence bakmıyor." ifadelerini kullandı.

"Sosyal medyada takip ettiğiniz kişileri iyi seçin"

Tesettürün "Moda" adı altında giyildiğini söyleyen İslam, "Birçok ülkede tesettür bozulmuş durumdadır. Bunu da moda dergilerinden, sosyal medyadan, giyim markalarından oluyor. Tesettür mağazası diye giriyorsun gerçek tesettür ile alakası yok. Daha çok modaya göre yönlendiriliyor. Moda nereye dikkat çekerse maalesef hanım kardeşlerimizin üzerinde onları görüyoruz. Örtündüğümde bir ayete baktım bir de üzerimdekilere baktım. Ayete uygun olmadığını görünce değiştirdim. Herkes gerçek tesettürün ne olduğunu biliyor ama kalplerine söz geçiremiyorlar. Sosyal medya çok etkilidir. Özellikle fenomenler çok taklit ediliyor. Fenomen ne giyiyorsa o giyiliyor ne yiyorsa o yeniyor nereye gidiyorsa oraya gidiliyor Takip ettiğiniz kişileri iyi seçin." şeklinde konuştu.

İslam, sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı:

"İslam gerçekten hiç zor değil ama bize zormuş gibi gösteriliyor. Dinimiz sanki yaşanılamaz, yapılamazmış gibi gösterilmeye çalışılıyor. Bir kadın sadece tesettüre girecek, namazını kılacak, orucunu tutacak ve iffetini koruyacak. Binlerce içecek varsa bir tanesine dokunma. Binlerce yiyecek varken bir tanesini 'yeme' diyor. Bizler de gidip illa o bir tanesini tutturuyoruz. Bir kesim kadının sosyal medyada yerinin olmadığını söylüyor. Bir kesim de kadının her yerde olması gerektiğini söylüyor. Bunun yerine ne yapılabilir, bir yere gidildiğinde mesela bir doğa, resim veya bir tablo paylaşırsın altına bir ayet veya Allah'ı hatırlatacak bir söz ekle. Bazı kardeşlerimiz bana bu konuda çok ağır hakaretler ediyorlar. Yüzümü ve elimi gösterdiğim için bana 'kâfir' diyeni dahi duydum. Eğer paylaşacaklarsa dışarıda hangi kıyafetleri giyiyorlarsa mutlaka ekran karşısında da öyle olmaları gerekiyor çünkü erkekler de bizi izliyor. Bazı hanım kardeşlerimiz rahat kıyafetle yemek yapıyor. Normalde dışarıda daha takvalı ama içeride daha rahat işte pijama ile vesaire yapabiliyor. Dışarıda nasılsak ekran karşısında da öyle olalım. Gençler bizim sivri dilimiz yüzünden dinden soğuyor. Biraz daha alttan alarak güzel anlatarak Peygamberimizin metodundan örnek alalım." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.