AYM'nin imzacı akademisyenler kararına karşı açıklama

AYM'nin imzacı akademisyenler kararına karşı açıklama

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü, Anayasa Mahkemesinin (AYM) imzacı akademisyenlere yönelik olarak verdiği "hak ihlali" kararına karşı kamuoyuyla paylaşılmak üzere bir açıklama yayınladı.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan kamuoyu açıklamasında, Anayasa mahkemesince "Barış Bildirisi" adı altında terör örgütü propagandası yapan bazı akademisyenlerin ceza almalarını "hak ihlali" olarak gören tavrının kabul edilemez olduğu belirtildi.

Bunun, kamu vicdanında derin yaralar açan skandal bir karar olduğu tanımlamasını yapan Üniversite Rektörlüğü açıklamasında; bir hukuk devleti esasına dayalı toplum düzenini ortadan kaldırmayı hedefleyen terör örgütüne karşı mücadele eden devleti suçlayıcı bir üslupla tehdit etmenin fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği vurgulandı.

Terör saikiyle işlenen suçlara karşı verilen mücadeleyi sekteye uğratma amacını gözeten tüm oluşumlara karşı olduklarının ifade edildiği kamuoyu açıklaması şöyle:

“Sözde ‘barış bildirisi’ adı altında terör örgütü propagandası yapan bazı akademisyenlerin ceza almalarını "hak ihlali" gören Anayasa Mahkemesi,  kamu vicdanında derin yaralar açan skandal bir karara imza atmıştır. Bir hukuk devleti esasına dayalı toplum düzeninin temelini oluşturan hakların kullanımını engelleyerek ülkenin içtimai ve iktisadi tüm yapılarının zarar görmesine sebebiyet veren terör örgütüne karşı verdiği meşru mücadeleyi sekteye uğratma hedefiyle devleti tehditkâr bir üslupla suçlamak, düşünce özgürlüğü ve düşünceyi özgürce açıklama hakkı kapsamında asla değerlendirilemez. Mardin Artuklu Üniversitesi olarak, terörle mücadeleyi engellemek ve doğrudan kasıtlı olarak terör örgütünün suç işlemek yönündeki amacının propagandasını hedefleyen her türlü inisiyatife karşı bir duruş sergileyeceğimizi beyan eder Anayasa Mahkemesinin adalete ve kamu vicdanına aykırı kararını kınadığımızı kamuoyuna arz ederiz.”

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler