Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Tedbirler sayesinde durumu kontrol altında tuttuk

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Tedbirler sayesinde durumu kontrol altında tuttuk

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “Kabul ettiğimiz net kararlar bugün durumu kontrol altında tutmamıza olanak sağlıyor. En başından beri bu konuya ciddi önem veriyoruz. Hatta bu hastalık bizden uzakta olduğu zaman hazırlıklara başlamıştık.”dedi.

Devlet televizyonuna konuşan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, dünyayı tehdit eden Coronavirüs salgınının, gelişmiş ülkelerin büyük şehirlerinde bile çok feci sonuçlar doğurduğunu, bazı ülkelerde her gün 500-600 kişinin öldüğünü söyledi.

Kararlarını Dünya Sağlık Örgütü’nün tavsiyelerine ve bugün ‘pandemi’nin geniş yayıldığı ülkelerin olumsuz deneyimine dayanarak aldıklarını hatırlatan Aliye, “Biz o yanlışları tekrarlamamalıyız ve tekrarlamıyoruz. Tüm kara sınırlarımız derhal kapandı. Aynı zamanda yurt dışındaki vatandaşlarımız tahliyesi için adımlar atılıyor. Bugüne kadar 10 bin Azerbaycan vatandaşı vatana geri getirildi. Uçuşlar çok aşağı düzeye indi, bu da önleyici tedbirlerin bir parçasıdır.” diye konuştu.

Eğitim kurumlarının uzun zamandır kapalı olduğunu, kafe ve lokantaların çalışma saatlerinin kısıtlandığını, zamanında laboratuvar malzemesi ve test kitleri alarak daha büyük olanaklara sahip olduklarını belirten Aliyev, yalnız yaşayan yaşlılara devlet tarafından destek verileceğini ifade etti.

Hem devlet kurumu ve şirketlerin hem de vatandaşların yeni kurulan Koronavirüsle Mücadeleye Destek Fonuna bağışta bulunarak dayanışma sergilediğini söyleyen Aliyev, fondaki meblağın artık 60 milyon manata ulaştığını bildirerek katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Son olarak Aliyev, uygulanan tedbirlere vatandaşların uymalarını istedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.