Azerbaycan'da cemaate operasyon!

Azerbaycan'da cemaate operasyon!

Azerbaycan yönetimi, aralarında Gülen Cemaati mensuplarının da olduğu Nurcular'a yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi.

Başbakan Erdoğan'ın ziyaretinden bir hafta sonra, Azerbaycan'da Nurcular'a operasyonlar düzenlendi.

Yasamal ve Gökçay bölgelerinde yapılan eş zamanlı operasyonlarda, 41'den fazla Nurcu tutuklandı. Tutuklanan cemaatçilerin arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da bulunuyor.

Azerbaycan İçişleri Bakanlığı, baskınları basın açıklamasıyla duyurdu.Azerbaycan İçişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde 14 Nisan tarihli duyuruda da, "11 Nisan tarihinde Azerbaycan'ın Göyçay bölgesinde "Nurcu" dini tarikatının bir toplantısının yapıldığı istihbaratı alındığı belirtildi. Bu toplantıya Türkiye vatandaşı olduğu belirtilen "Fırıncı abi" lakaplı "Mehmet Nuri Güleç'in, Himmet Uyar, Mustafa Kemal Uyar, Nureddin Karagözoğlu , Ömer Güzeldemirçi ile 60-70 Nurcunun daha katıldığı ifade edildi

Açıklamada, Nur tarikatının Gülenciler, Sungurcular ve Fırıncılar kollarına ait evlerinin basıldığı belirtildi. Baskınlarda; üç adet tüfek, iki adet tabanca ve gece görüş dürbünü ele geçirildi. Baskınlarda ayrıca, Azerbaycan'da yasa dışı olan Risale-i Nur kitapları ve broşürlerin ele geçirildiği açıklandı.

Tarikat evlerinin mühürlendiği operasyonlarda tutuklananların 17'si Azerbaycan devlet memuru olduğu bilgisi verildi.

Türkiye'den 11 Nisan'da Azerbaycan'a giden Fırıncı Abi lakaplı Mehmet Nuri Güleç Koçoğlu, Kadir Uyar, Mustafa Kemal Uyar ve Nurettin Karagözoğlu'nun da gözaltında olduğu öğrenildi.

Yasamal Polis İdare Şefi İsmayil Esedov, Yasamal'daki operasyonda hakkında yakalama kararı bulunan iki Nurcu'nun da tutuklandığını belirtti.


ANSPress’in belirttiğine göre 12 Nisan tarihinde Yasamal’da, Eldeniz Hacıyev adlı şahsın evinde Nurcuların Sungur ağabeyler cemaatine mensup 2’si aşırı derecede yaşlı 41 kişinin “Nurculuk faaliyetleri yaptıkları gerekçesiyle” gözaltına alındığı, evde bulunan dini yayınlar, Risale-i Nur eserleri, bilgisayarlar, cep telefonları, toplam 2200 ABD doları ve 286 manat değerinde para ve şahısların Pasaportlarına el konulduğu açıklanmıştı. Gözaltına alınan Bediüzzaman’ın merhum talebesi Mustafa Sungur Ağabey cemaatinden olan şahısların büyük çoğunluğunun yine Türkiye’den nur hizmetleri yürütmek üzere Azerbaycan’a giden Nurcular oldukları tahmin ediliyor.(Odatv-Uusal)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler