Aziz şehitlerimizi unutursak Allah’ın izzetini kazanmayız

Aziz şehitlerimizi unutursak Allah’ın izzetini kazanmayız

​Mardin’in Dargeçit İlçesine bağlı Gêra Cafer köyünde 1990’lı yıllardan bu yana PKK’nın yaptığı saldırılar sonucunda şehit olan 16 köylü, düzenlenen programla yad edildi. Programda şehitlerin yolunda gidilmesi gerektiği vurgulandı.

Şehitler Kervanı Platformu, Mardin’in Dargeçit İlçesine bağlı Gêra Cafer (Altınoluk) köyünde 1990’lı yıllardan bu yana PKK’nın yaptığı saldırılar sonucunda şehit olan 16 köylüyü, düzenlediği programla hayırla yad etti.

Gêra Cafer Köyü Taziye Evi'nde düzenlenen anma programı İmam Kadri Şengül’ün Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

Ardından konuşan Molla Beşir Şimşek, şehitlerin izzet, şeref ve mücadelelerine sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Allah yolunda mücadelenin terk edilmesi halinde hiç kimsenin muvaffak olamayacağını vurgulayan Şimşek, "Allah’ın dini yolunda hizmeti terk edersek, kardeşliğimizi bozup birbirimize  sırt çevirirsek ve Allah yolunda canını vermiş aziz şehitlerimizi unutursak Allah’ın izzetini kazanmayız. Eğer biz birbirimizden ayrılırsak, parçalanırsak izzetimiz ve kuvvetimiz ayaklar altına girmiş olacaktır. Bunun için azizlerimizi unutmamakla birlikte onların davasını terk etmememiz gerekir. Dar günlerde verdiğiniz mücadele ile namusunuzla, şerefinizle, iffetinizle ve cesaretinizle meşhur olan sizlerdiniz. Bu değerleri size kazandıran İslam davasıdır. Eğer Allah yolunda gevşek olursanız, evlatlarınızı Allah yolunda yetiştirmeseniz, Allah yolunda verdiğiniz azizleri üzmüş olacaksınız. Allah, bunun hesabını bizden soracaktır." dedi.

Özellikle şehit çocukları ve eşlerinin, İslam davasına sahip çıkarak topluma örnek olmaları gerektiğini belirten Şimşek, "Çocuklarımızı, gençlerimizi Allah yolunda yetiştirelim. Dün sizin mücadeleniz İslami davaya  düşmanlık edenlerleydi. Sizleri şehit eden, köyünüzü terk etmeye zorlayan, sizlere hayat hakkı tanımayan mürted örgüt tüm güç ve kuvvetiyle üzerinize geliyordu. Ama imanınız, dininiz güvence altındaydı, kadınlarınız her daim tesettürlü olup camileriniz gençlerle doluydu. İslam size güzel bir hayat bahşetmişti. Ancak bugün düşmanlarımız çoğalmış, geçmişteki mürted örgütler bugün yine aynı şekilde çalışıyor. Hem artık sadece silahlı mücadele vermiyorlar; batıl fikirleriyle, edepsizlikleriyle, hayasızlıklarıyla, Allah ve peygamberine olan düşmanlıklarıyla, televizyonlarıyla, teşkilatlarıyla ve propagandalarıyla sizinle mücadele ediyorlar." ifadelerini kullandı.

Şimşek, "Bugün  bu çöl ve dağlarda sizi taciz eden kimse olmadığı için emniyette olduğunuzu zannediyor musunuz? Farkında olmadan kızlarımızı, gençlerimizi bizden alıyorlar, farkında olmadan dinimizi sizden alıyorlar. Kızlarımızı, gençlerimizi edepsizleştirerek, hayasızlaştırarak, kendileri gibi dinsizleştirerek bizden alıyorlar. Bu anlamda birbirimizi kollamamız gerekir. Nasıl ki dün biz birlik içinde hareket ederek düşmanın tüm kuvvetine karşı ayakta kalmışsak, bugün de bu birlik ve beraberliği sağlamamız gerekir. Nasıl ki dün dinimize sahip çıkarak izzet ve şeref sahibi olmuşsak bugün de bu şekilde dinimize sahip çıkmamız gerekir. Nasıl ki dün camilerimizde çocuklarımız Kur'an ve İslam ahlakıyla büyüdülerse, bugün de bunun olması gerekir." diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından şehit yakınları tarafından misafirlere yemek ikram edildi.

Yenilen yemeklerden sonra topluca mezarlık ziyareti yapıldı. Mezarlık ziyaretinin ardından program okunan dualarla sona erdi. (Seyfullah Şengül- İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.