Bağdat'ta gösteriler devam etti

Bağdat'ta gösteriler devam etti

Irak'ın başkenti Bağdat'ın çeşitli bölgelerinde, ikinci gününde devam eden gösterilerde ölen gösterici sayısı 4'e yükseldi. Öte yandan sosyal medya programlarına erişim engellendi.

Irak'ın başkenti Bağdat'ın çeşitli bölgelerinde, ikinci gününde devam eden gösterilerde güvenlik güçleri eylemcilere karşı silah kullandı. Olaylarda şu ana kadar 4 kişi hayatını kaybetti.

Göstericiler "yolsuzluk ve işsizliğe çözüm bulamadığı ve kamu hizmetlerindeki yetersizlik" nedeniyle hükümeti protesto ettiği ve hükümetten köklü reformlar bekledikleri belirtildi.

Irak İnsan Hakları Komisyonu üyesi Dr. Ali Beyati, bu günkü gösterilerde 45 güvenlik görevlisi ile 158 protestocunun yaralandığını söyledi.

Gösterilerin diğer vilayetlere de yayıldığını belirten Beyati, Zikar vilayetinde bir göstericinin öldüğünü belirtti. Beyati Wast’ta 30, Basra’da da 11 kişinin gözaltına alındığını kaydetti.

Dün 3 kişi öldü

Bağdat'ta güvenlik güçlerinin, dün hükümeti protesto eden göstericilere müdahalesi sonucu 3 kişi ölmüş, 100'den fazla kişi yaralanmıştı.

Irak hükümetinden yapılan yazılı açıklamada, Bağdat ve birçok vilayette gerçekleşen gösteriler hakkında acil inceleme başlatıldığı bildirilmişti.

Başbakan Adil Abdulmehdi, sükunet çağrısında bulunarak, Irak ve halkına karşı fırsat kollayanlara imkan verilmemesini istemişti.

Cumhurbaşkanı Berhem Salih de Twitter'dan yaptığı açıklamada, barışçıl gösterinin anayasal garanti altında olduğunu, Iraklı gençlerin iyileştirme ve istihdam beklentisi içinde olduklarını belirterek "Bu meşru istekleri yerine getirmek bizim görevimizdir" ifadelerini kullanmıştı.

Sosyal medya programlarına erişim engellendi

Öte yandan Irak medyasında yer alan habere göre, başkent Bağdat başta olmak üzere bazı kentlerde, Facebook ve WhatsApp gibi yoğun kullanılan sosyal medya programlarına erişim engellendi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler