Bağlar Müftülüğünden ihtiyaç sahibi ailelere destek

Bağlar Müftülüğünden ihtiyaç sahibi ailelere destek

Diyarbakır Bağlar İlçe Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Bağlar Şubesi iş birliğiyle ihtiyaç sahibi ailelere destek olmaya devam ediyor.

Türkiye Diyanet Vakfı Bağlar Şubesi Kadın Kolları ile Aile ve Dini Rehberlik Bürosu görevlilerince tespit edilen ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret eden din görevlileri tespit edilen ihtiyaçları İlçe Müftülüğü ve TDV Bağlar Şubesi iş birliğinde hayırseverlerin desteği ile temin ederek vatandaşlara ulaştırıyor.

İhtiyaç sahibi vatandaşlara maddi-manevi destek olan din görevlileri, yaşlı ve hasta olan vatandaşların ev temizliğini yaparken aynı zamanda çocuklara kıyafet, kırtasiye ürünleri ve oyuncak hediye ediyor.

Yapılan çalışmalara dair açıklamalarda bulunan Bağlar İlçe Müftüsü Hasan Yardak, İslam dininin; düşkünlere, kimsesizlere ve yetimlere yardım etmeyi, yetimlerin ellerinden tutmayı teşvik ettiğini hatırlattı.

Sosyal varlık olan insanoğlunun birbirine muhtaç olduğunun altını çizen Yardak, "Hayatın yaşanabilir olması için birbirimize yardımcı olmalıyız. Dinimiz İslam, bu yardımlaşmayı bazen zekât gibi zenginlerin malından muhtaçlara vermeyi emretmiş, bazen sadaka olarak vermeyi tavsiye etmiştir." dedi.

Yardak, "Mekke dönemi İslam'ın başlangıç dönemidir. Bu dönemde Kur'an miskinleri ve muhtaçları gözetmeyi, ihtiyaç sahiplerine mal vermeyi ve ihtiyaçlarını karşılamayı emretmiştir. Bunu insani erdemlerden sayan ayeti kerimede Yüce Rabbimiz, 'Hayır hayır! Yetime ikram etmiyorsunuz, yoksulu yedirmek konusunda birbirinizi teşvik etmiyorsunuz.' buyurmuştur. Efendimiz (sallallahu aleyhivessellem) ise bu konuda, 'Dullara, miskinlere ve fakirlere yardım eden, Allah yolunda savaşan, geceleri ibadetle geçiren ve gündüzleri oruç tutan gibidir.' buyurmuştur." ifadelerini kullandı.

İLKHA


Bağlar Müftülüğünden ihtiyaç sahibi ailelere destek

Bağlar Müftülüğünden ihtiyaç sahibi ailelere destek

Bağlar Müftülüğünden ihtiyaç sahibi ailelere destek

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler