Bakan Çavuşoğlu: Irak Meclisi'nin yabancı asker kararı bağlayıcı değil

Bakan Çavuşoğlu: Irak Meclisi'nin yabancı asker kararı bağlayıcı değil

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak Meclisi'nin yabancı askerlerin ülkeyi terk etmesi yönündeki kararının bağlayıcı olmadığını belirtti.

2019 yılına ilişkin dış politika değerlendirme toplantısında konuşan Bakan Çavuşoğlu, Irak Meclisi'nin, yabancı askerlerin ülkeyi terk etmesi yönündeki kararının bağlayıcı olmadığını söyledi.

Küresel açıdan kapsamlı değişim ve dönüşümlerin yaşandığı bir yılın geride kaldığını belirten Çavuşoğlu, 2019'un jeopolitik rekabetin en üst noktaya çıktığı ve özellikle büyük güçler arasında güç mücadelesinin had safhaya ulaştığı bir yıl olduğunu ifade etti.

İranlı General Kasım Süleymani’nin ABD tarafından Irak’ta düzenlenen hava saldırısında katledilmesi olayıyla ilgili “Süleymani'nin öldürülmesi bölgemizin barışı için ciddi bir risk olmuştur.” diyen Çavuşoğlu, “Gerginliğin azaltılması için diğer ülkelerle çaba sarf etmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Çavuşoğlu, Irak parlamentosundaki karara ilişkin ise “Irak Meclisi'nin ABD ve yabancı askerlerin gitmesi kararı bağlayıcı değil.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler