Bakan Fatma Şahin Manisa'da

Bakan Fatma Şahin Manisa'da

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, bazı temaslarda bulunmak üzere Manisa'ya geldi.

MANİSA - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Manisa'ya geldi. İlk olarak Manisa Valiliğini ziyaret eden Şahin, daha sonra Manisa Kültür Merkezi'nde Evlilik Öncesi Eğitim Programı Kursiyerlerinin sertifikalarını verdi.


Ardından Manisa AK Parti İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya gelen Bakan Şahin, daha sora Akhisar ilçesinde Belediye Başkanlığını ziyaret ederek Belediye Meclis Salonu'nda Akhisarlılara seslendi. Son olarak Akhisar huzur evini ziyaret etti.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, otizmli ve down sendromlu çocukların istihdamının da yer aldığı yasa tasarısını TBMM'ne gönderdiklerini ifade ederek, "Zihinsel engelli çocuğu bulunan ailelerin en büyük sıkıntısı, çocuklarının geleceği. Bu çocukların mutlaka istihdama kazandırılması gerekiyor. Devlet memuru yapmak için sınav açıyor ve kadrolar oluşturuyoruz ama bir taraftan da korumalı işyerleri oluşturacağız. O çocuklara uygun tedbirlerin alındığı korumalı işyeri açıldığında her türlü indirim ve desteği sağlayacağız" dedi.


Şahin, Meclis tatile girmeden çıkacak yasa tasarısında; 65 yaş üzeri vatandaşlar, engelliler, şehit yakınları ile gazilere ücretsiz seyahat hakkı ile birlikte şehit ve gazilerin çocuklarının eğitim ve öğretim masrafları, elektrik ve su masraflarının ödenmesinin de yer aldığına dikkati çekti.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın TBMM'ye gönderildiğini söyledi. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.