Bakan Karaismailoğlu: Kayıplarımız için arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor

Bakan Karaismailoğlu: Kayıplarımız için arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ayancık ilçesindeki incelemelerinin ardından düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Bakanlığın resmi web sitesinde yer alan haberde Sinop, Kastamonu ve Bartın'da aşırı yağışlar nedeniyle bölgenin olumsuz etkilendiğini ifade eden Karaismailoğlu, “Sinop ilinde maalesef 2 vatandaşımız vefat etti ve kendilerine ulaştık. Kayıplarımız için de arama kurtarma çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor.” diye konuştu.

Ayancık Devlet Hastanesinde yatan hastaların Sinop merkeze tahliyesinin yapıldığını hatırlatan Karaismailoğlu, “Ayancık Devlet Hastanesini de tekrar faaliyete almak için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Geçtiğimiz Salı itibarıyla sırf Ayancık ilçesinde 24 saatte metrekareye 240 kilogram yağış yağdı. 30 saatte de 300 kilograma ulaşan bir yağış oldu Ayancık'ta. Bu çok ender görülen bir yağış miktarı. Bu yağışlar bölgeyi aşırı derecede etkilediği için bunlar da sele maruz kaldı maalesef.” dedi.

Karaismailoğlu, “Özellikle Bozkurt, Ayancık ve bağlantılı köylerle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bölgedeki çalışmalara destek vermek için çok sayıda AFAD, UMKE, TSK ve Jandarma Arama Kurtarma ekibi sevk edilmiştir. Yine bölgedeki afetin etkilerini ortadan kaldırmak için DSİ, Yapı İşleri, İller Bankası ve devletimizin bütün kurumları, özellikle belediyeler ve başta Samsun Büyükşehir Belediyesi büyük bir çaba göstermektedir. Toplamda 17 helikopter, 1512 personel, 357 araç ve iş makinesi şu anda Ayancık, Türkeli ve çevre köylerinde faaliyet göstermektedirler." diye konuştu.

“Sel bölgesinden 398 kişi tahliye edildi”

Ayancık ilçesi ve mahallelerinde yaşayan 398 afetzedenin dün gece bölgeden tahliye edildiğini belirten Karaismailoğlu, “Sinop-Ayancık yolunu yoğun çalışma sonucunda ulaşıma açtık. Yağışlar nedeniyle İkisu Köprüsü'nde hasar meydana gelmiştir. Bu nedenle Çatalzeytin-Türkeli yolu, Türkeli-Erfelek-Sinop yolu ve Ayancık-Sakız yolu meydana gelen hasarlar nedeniyle trafiğe kapatılmıştır. Ayancık-Türkeli yolu için Ayancık-Çay yolu, Ayancık-Erfelek istikameti için de Türkmen köyü ve Hatip köyü yolu alternatif güzergah olarak kullanılmaktadır. Ayrıca Türkeli'ne denizden nakliye yapılmaktadır. Yardımlarımız deniz yoluyla da ulaştırılmaktadır. Şu anda Türkeli ile Çatalzeytin arasında ulaşım sıkıntısı var onu da deniz yoluyla sağlamaya çalışıyoruz." dedi.

“Allah bir daha bu afetleri ülkemize ve bizlere yaşatmasın”

Ülkenin çok sık afet yaşamaya başladığına dikkati çeken Bakan Karaismailoğlu, "Allah bir daha bu afetleri ülkemize ve bizlere yaşatmasın ama afet olduğu durumlarda da biz hemen AFAD'ın koordinasyonunda koordine olup bütün ülkemizin kurumları, belediyeleri, valilikler topyekün bir mücadeleye giriyoruz. Bugün de onun örneğini görüyoruz. Sinop'ta, Kastamonu'da ve Bartın'da. Yine bu masa etrafında bugün yaptıklarımızı ve yarın yapacaklarımızı planlıyoruz. Güçlü bir şekilde şehirleri ayağa kaldırmak için mücadele var. Yine bu afetin izlerini de inşallah ortadan kaldıracağız." dedi.


Bakan Karaismailoğlu: Kayıplarımız için arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor

Bakan Karaismailoğlu: Kayıplarımız için arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor

Bakan Karaismailoğlu: Kayıplarımız için arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler