Bakan Özer: Mesleki eğitimi yeniden şekillendirmeye başladık

Bakan Özer: Mesleki eğitimi yeniden şekillendirmeye başladık

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "İSO Gelecek Meslek Liselerinde Hatıra Ormanı Fidan Dikim Töreni"ne katıldı.

Özer, törende yaptığı konuşmada İstanbul Sanayi Odası (İSO) ile birlikte İstanbul'da, meslek eğitiminin güçlendirilmesi yönünde çok önemli adımlar attıklarını belirtti.

İstanbul'da, meslek eğitiminin güçlendirilmesi yönünde çok önemli adımlar attıklarını belirten Bakan Özer; geldikleri noktada İstanbul'un çok önemli bir kısmından İSO'yla mesleki eğitimi yeniden yola koymaya, meslek liselerinin sadece İstanbul'un değil, Türkiye'nin umudu olması yönünde çok önemli adımlar atmaya devam ettiklerini kaydetti.

İş dünyasının ve işverenlerin mesleki eğitim öğrencilerinin mezun olmasını beklemediklerini aktaran Özer, "Müfredatı birlikte inceliyoruz. Öğrencilerimizin işletmede beceri eğitimlerini birlikte planlıyoruz. Öğretmenlerimizin işbaşı ve mesleki gelişim eğitimlerini birlikte planlıyoruz ve en önemlisi, istihdamda öncelik sağlamaya çalışıyoruz. Geçmişten gelen hasarları da önemli oranda telafi etmenin ve yeniden umutları yeşertmenin mutluluğunu yaşıyoruz." diye konuştu.

Meslek liselerinin Türkiye'nin 81 ilinde iyi noktaya gelmeye başladığını vurgulayan Özer, "81 ilde eğitim verdiğimiz tüm alanlarda sektörlerle çok güçlü iş birlikleri kurmaya, mesleki eğitimi yeniden şekillendirmeye başladık. İnşallah, bu atılan adımlarla artık Türkiye'deki kronik bir problem olan genç işsizlik oranını tedrici, suhuletli bir şekilde emin adımlarla düşüreceğiz ve meslek liseleriyle birlikte geleceğin güçlü Türkiye'sinin inşasında çok önemli bir mesafeyi hep birlikte alacağız." dedi.

Millî Eğitim Bakanı Özer, mesleki eğitimde iş dünyasının temsilcilerinin de var olmasını önemini vurgulayarak "İş dünyasının temsilcileri olmazsa mesleki eğitimi tek başımıza yapabilmemiz mümkün değil, çünkü biz sizlere eleman yetiştiriyoruz. Dolayısıyla tüm süreçlerde birlikte olmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Covid-19 salgını sürecinde ön plana çıkan en önemli şeyin üretim olduğuna dikkati çeken Özer; bu süreçte meslek lisesi öğrencilerinin maskeden dezenfektana, yüz koruyucu siperlikten video laringoskop cihazına, solunum cihazından maske makinasına kadar ihtiyaç olan tüm alanlarda üretim yaptıklarını anımsatarak fedakârlıklarından dolayı öğrencilere teşekkür etti.

Milli Eğitim Bakanı Özer, şunları kaydetti:

Covid-19 salgını sürecinde mesleki eğitimin göstermiş olduğu üretim performansı, yıllardan beri meslek liselerinin kırılan onurlarının tamirine vesile oldu. Öz güvenlerini yerine getirdi. 'Biz üretebiliriz.' dediler. Tüm topluma şöyle bir mesaj verdi: 'Ben meslek lisesi öğrencisi olarak sadece iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu insan kaynağı değilim. Aynı zamanda Covid-19 salgını gibi olağanüstü koşullarda devletimin ve milletimin yanında olan bir kara gün dostuyum.' Bu, çok anlamlı bir mesaj. İnşallah meslek liselerimizin üretim kapasitesini artırarak iş gücü piyasasından talep etmiş olduğu beceri ve yetkinliklerde, donanımlarda öğrencilerimizi yetiştirerek sanayimizin, iş dünyamızın çok daha güçlü hale gelmesini sağlamış olacağız.

Bakan Özer, konuşmaların ardından öğrenciler ile hatıra ormanında ilk fidanı toprakla buluşturarak can suyunu verdi.


Bakan Özer: Mesleki eğitimi yeniden şekillendirmeye başladık

Bakan Özer: Mesleki eğitimi yeniden şekillendirmeye başladık

Bakan Özer: Mesleki eğitimi yeniden şekillendirmeye başladık

Bakan Özer: Mesleki eğitimi yeniden şekillendirmeye başladık

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler