Bakan Pakdemirli: “Sebebi bilinmeyen bir yangınla karşı karşıyayız”

Bakan Pakdemirli: “Sebebi bilinmeyen bir yangınla karşı karşıyayız”

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Çanakkale Gelibolu Yarımadası’nda çıkan orman yangınıyla ilgili “Sebebi bilinmeyen bir yangınla karşı karşıyayız. Ama yangınlara istatistiksel baktığınız zaman onda dokuzu insan hatasından çıkıyor.” dedi.

Yangın bölgesinde yaptığı incelemenin ardından açıklamada bulunan Pakdemirli, tüm ekiplerin yangını söndürmek için gayretle çalıştığını söyledi.

Teknolojinin tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirten Pakdemirli, “İlk önceliğimiz yangını söndürmek. Daha sonra devlet yaraları sarmak için ne gerekiyorsa yapar. Yerleşim yerine yangın yaklaştığı zaman, karşı ateş verilerek yerleşim yerine herhangi bir alevin, ateşin sıçramaması sağlanır. Yani yerleşim yerinin yakınını yakarsınız, ondan sonra oraya yangın gelir, kül olduğu için yangın ilerlemez. Orman teşkilatı 180 yılı aşkın bir teşkilat. Bu konularda oldukça deneyimlidirler. İnsan kaynağımız hakikaten çok iyi. Tüm teknolojileri kullanıyoruz bunda. Tabiri caizse uzay aracı, uzay mekiği hariç tüm teknolojileri kullanıyoruz.” dedi.

İLKHA


Bakan Pakdemirli: “Sebebi bilinmeyen bir yangınla karşı karşıyayız”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.