Bakan Pakdemirli: "Yangın tamamen kontrol altına alındı"

Bakan Pakdemirli: "Yangın tamamen kontrol altına alındı"

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Adana'nın Kozan ilçesinde 2 gün devam eden yangının kontrol altına alındığını açıkladı.

2 yangın söndürme uçağının yanı sıra 19 helikopter, 170 arazözün katıldığı yangın söndürme çalışmalarında 830 personel görev aldı.

Söz konusu yangında 900'ün üzerinde hanenin tedbiren boşaltıldığını anımsatan Pakdemirli, "Şükürler olsun ki can kaybımız olmadı. Bu konuda Allah'a şükrediyorum." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla hasar tespit çalışmalarına başladıklarını da belirten Pakdemirli, "AFAD, Sosyal Yardımlaşma Fonu ve Orman Teşkilatımızın kaynaklarıyla vatandaşlarımızın yaralarını bir nebze de olsa hafifletmiş olacağız." diye konuştu.

Yangına müdahale ederken birçok teknik kullandıklarını ve bu tekniklerden en önemlilerinden birisinin karşı ateş tekniği olduğunu aktaran Pakdemirli, "Böylelikle ateşin yerleşim yerlerine ulaşmasını engelledik. Gece boyunca sahadan ayrılmadım. İHA'dan gelen görüntülerle ve arazide bire bir Orman Teşkilatımızla buluşarak eksikleri giderip koordine ettik." ifadelerini kullandı.

Genel olarak yangının kontrol altına alındığını vurgulayan Pakdemirli, "Geceden bu yana yaptığımız çalışmalarda ateşi bir alana hapsettik. Sonbaharda ise yöreyi yeniden ağaçlandırmaya yönelik çalışmalar yapacağız." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.