Bakan Selçuk, ‘Okuyan Balık Sesli Elektronik Kütüphanesi’ni tanıttı

Bakan Selçuk, ‘Okuyan Balık Sesli Elektronik Kütüphanesi’ni tanıttı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Okuyan Balık vasıtasıyla çocuklarımızın sosyal, dil gelişimlerinin ilerlemesini, okuma davranışlarının yüksek seviyede kendini göstermesini umuyoruz. Büyükler gibi küçükler de okuyarak güzelleşecek.” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bakanlıkta gerçekleştirilen ‘Okuyan Balık Sesli Elektronik Kütüphanesi Tanıtım Programı’na katıldı. Bazı kademelerde, dün yüz yüze eğitimin herhangi bir sorun yaşanmadan başladığını anımsatan Selçuk, birinci sınıfta ve ilkokulda bulunan çocukların okuma zevklerini geliştirmenin önemli olduğuna işaret etti.

Çocukların hikayelerle birbirlerini tanımalarını, empati yapmalarını, duygularını paylaşmalarını istediklerini belirten Selçuk, bu çalışmaları hazırlarken bilim insanlarının desteğini aldıklarını, duruma disiplinler arası bir bakışla yaklaştıklarını ifade etti.

Çocukların sadece hikâye okumadığını müfredatın içeriğiyle ilgili bir çalışma da yaptığını dile getiren Selçuk, çocukların duygu dünyalarını hikayeler üzerinden geliştirmeyi önemsediklerini söyledi. Akademik çalışmaların yanı sıra çocukların yaşam ve duygusal becerilerini geliştirmenin kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Selçuk, kitapların içeriği hazırlarken değerleri dikkate alan, çocukların hayal güçlerini destekleyen, yaş seviyelerine uygun içerikler oluşturulduğunu kaydetti.

Bakan Selçuk, öğretmenlerin hikayelerden dersleri işlerken yararlanacağını bildirdi.  Kütüphanenin içeriğinin zamanla zenginleştirileceğine değinen Selçuk, “Okuyan Balık vasıtasıyla çocuklarımızın duygusal, sosyal, dil gelişimlerinin ilerlemesini, okuma davranışlarının yüksek seviyede kendini göstermesini umuyoruz. Büyükler gibi küçükler de okuyarak güzelleşecek.” diye konuştu.

Selçuk'un konuşmasının ardından farklı illerde sesli kütüphaneyi ziyaret eden çocuklarla çevrim içi bağlantı yapıldı. Aralarında görme engelli bir çocuğun da yer aldığı öğrenciler, Bakan Selçuk'a okuduğu kitaplardan bahsederek, kütüphaneyi nasıl bulduklarını anlattı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler