Bakan Selçuk: Telafi eğitimlerini temmuz ve ağustos aylarında düşünmüyoruz

Bakan Selçuk: Telafi eğitimlerini temmuz ve ağustos aylarında düşünmüyoruz

Katıldığı bir TV programında konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 30 Nisan’da okulların açılıp açılmayacağı, virüsün seyrine göre belirleneceğini hatırlatarak telefi eğitimlerinin temmuz ve ağustos ayında düşünmediklerini söyledi.

Bilim Kurulunun tavsiyelerinin önemli olduğunu belirten Selçuk, her türlü duruma hazır olduklarını ifade etti.

Selçuk, “Telafi eğitimlerini, temmuz ve ağustosu çok düşünmüyoruz, çok planlamıyoruz. Bizim öncesinde ve sonrasındaki dönemlere ilişkin çalışmalarımız, daha baskın ama böyle bir kriz durumunda dünyanın yaptığı işler gibi biz de senaryo ve takvim neyi gösterirse ona göre düzenlememizi yapacağız. Yaz ayları için bir planlamamız açıkçası yok. Eylül ve ekim daha ağır basıyor ve onun öncesindeki dönem için çalışmalarımız var. Yani mayıs ve haziran ayları için planlamalarımız var ama temmuz ve ağustos ayı için çok fazla bir planlama üzerinde çalışmıyoruz.” dedi.

LGS kapsamındaki merkezi sınavın tarihinin değişmesi şu anda söz konusu olmadığının altını çizen Selçuk, istisnai bir durum oluşursa 7 Haziran'daki sınavı erteleyebileceklerini fakat ertelemeyi sürekli konuşmanın da doğru olmadığını belirtti.

AB ile ortak yürütülen proje kapsamında Suriyeli çocukların eğitiminde görev alan PICTES öğretmenlerine yönelik alınan karara da değinen Selçuk, bu kapsamda çalışan yaklaşık 4 bin öğretmene de ücret konusunda müjdeyi vermek istediğinin altını çizdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.