Bakan Selçuk'tan "özel okul" açıklaması

Bakan Selçuk'tan "özel okul" açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, "Bir okulun üzerinden bütün özel okulları yaftalarsak, bu bir gereksiz güvensizlik oluşturur. Ama bu tür bir okul varsa gereğini yapmak bizim sorumluluğumuzdur." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, katıldığı bir TV programında açıklamalarda bulundu.

Özel okullara değinen Selçuk, bu yıl başladıkları özel öğretim kurumlarında bazı standartların getirilmesi konusunda çalışmaların olduğunu belirtti.

Yönetmelik hazırlanıyor

Selçuk, "Bu okulların açılabilmesinin bir takım mekansal fiziksel şartlarının ötesinde, açan kurumun yetkinliğiyle ilgili ya da sermayesiyle ilgili bazı kriterler getirip bu kriterler doğrultusunda kim okul açmaya yetkindir anlamında bazı standartlar çalışılıyor. Bunun yönetmeliği de bitmek üzere. Binlerce okuldan söz ediyoruz. Bir okulun üzerinden bütün özel okulları yaftalarsak, bu bir gereksiz güvensizlik oluşturur. Ama bu tür bir okul varsa gereğini yapmak ve öğretmenimizi, öğrencimizi mağdur etmemek için tedbirimizi almamız bizim sorumluluğumuz. Biz bu olayında farkındayız. Haftalar önce gelip bu kurumla ilgili gereken işlemler, soruşturmanın yapılması ve riskli olan okullarla ilgili çalışmamız var. Soruşturma başlatıldı." dedi.

Okul kayıtlarında zorunlu bağış konusuna da değine Selçuk, böyle bir bağışın alınamayacağını söyleyerek, "Özel sınıfla ilgili hangi okulda bu tür fiil işlenmişse bununla ilgili gelen şikayetleri toparlayıp bu okulların tamamına ilişkin soruşturmayı başlattık. Buna asla izin vermeyeceğimizi kararlılıkla ortaya koyduk." diye belirtti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler