Bakan Selçuk'un 'ilk teneffüs' paylaşımına belediyelerden ürünlü destek

Bakan Selçuk'un 'ilk teneffüs' paylaşımına belediyelerden ürünlü destek

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un, "Okula döndüğümüz gün ilk teneffüs 40 dakika söz" paylaşımına, Belediyelerden destek geldi.

Birçok belediye başkanı, ilk teneffüste öğrenciler için memleketlerine özgü ürünler göndereceklerini açıkladı.

Selçuk, el yazısıyla "Okula döndüğünüz gün ilk teneffüs 40 dakika. Söz." yazdığı kağıdın görüntüsünü Twitter hesabından paylaşarak "Çocuklar, evde sıkıldığınızı, okulu özlediğinizi biliyorum. Buradan söz olsun, okula döndüğümüz ilk günün ilk teneffüsünü, o güne özel olarak 40 dakika yapacağız." ifadelerine yer vermişti.

Bunun ardından bugün saat 10.30’da Siirt Mevlana İlkokulunda İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip'in katılımıyla Gümüşhane, Amasya,  Ankara ve Niğde Büyük Şehir Belediyelerinin göndermiş olduğu yöresel ürünler öğrencilere dağıtıldı.

"İnşallah bundan sonraki süreçte okullarımız yüz yüze eğitime başlayacak"

Belediyelerin göndermiş olduğu yöresel ürünlerin dağıtılmasının ardından bir açıklama yapan Edip, Şunları söyledi:

"Uzun bir aradan sonra öğrencilerimizi okula aldık. Anasınıfı ve birinci sınıf öğrencilerimizi çok özlemiştik, okula gelmeye başladılar. Bakanımız Ziya Selçuk’un bir açıklaması vardı. 21 Eylül de ilk teneffüs öğrencilere bir hediye olarak 40 dakika olacak diye müjde vermişti. Ondan sonra Türkiye’nin değişik illerinden 81 ilin belediye başkanları da bu kampanyaya katıldı ve kendi illerinin meşhur olan yöresel ürünlerini bizlere gönderdiler. Bizler de bu gün ülkemizin farklı illerinden gelen ürünleri burada öğrencilerimize dağıttık. Gümüşhane ilimizden Köme, Amasya’dan Elma, Ankara’dan bal, Niğde’nin meşhur gazozu vardı. Okullarda öğrencilerimize dağıtıyoruz, inşallah bundan sonra bütün okullarımız yüz yüze eğitime devam edecektir."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.