Bakan Soylu: Bu yıl 135 üst düzey örgüt üyesi öldürüldü

Bakan Soylu: Bu yıl 135 üst düzey örgüt üyesi öldürüldü

​İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu yılın kasım ayı itibariyle 109 bin operasyon yapıldığını ve operasyonlarda 135 üst düzey örgüt üyesinin öldürüldüğünü açıkladı.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Aylık Olağan Meclis Toplantısına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yıl içerisinde yapılan operasyonlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, "4 mevsim 12 ay operasyon halindeyiz. Geçen sene 104 bin operasyon yaptık. 11 Kasım itibari ile toplam 109 bin operasyon sayımız var. Bu yıl 135 tane üst düzey teröristi etkisiz hale getirdi." dedi.

Bakan Soylu şöyle konuştu: "Kim İran sınırını yönetebilir? Kim Irak sınırını yönetebilir? Kim Suriye sınırını yönetebilir? Kim aynı zamanda DEAŞ, aynı zamanda PYD, YPG, aynı zamanda FETÖ, aynı zamanda aşırı sol örgütlerin her birinin ucunun dışarıda olduğu Türkiye'yi istikrarsızlaştırma projelerine karşı dik durabilir. Ben sizlere de milletimize de müteşekkirim. 3 milyon 670 bin Suriyeli kardeşimiz var Türkiye'de. Hangi ülkenin içerisine koyarsanız koyun, toplumsal olayları durdurabilmek mümkün değildir. Hepimiz bu memlekette yaşıyoruz. İçerimizdeki sorunlara sürekli dışarıdan kürekle yangın malzemesi taşınmasından yorulmuşuz. Sürekli bütün sorunları 780 bin kilometrelik Türkiye içerisine yıkmaya çalıştılar. Hep üzerimize yıktılar. PKK meselesini, mezhep meselelerimizi, köylülük şehirlilik meselelerimizi. Yetmedi vesayet ve ekonomik problemlerle de sürekli olarak üzerimize geldiler."

"4 mevsim 12 ay operasyon halindeyiz. Geçen sene 104 bin operasyon yaptık." diyen Bakan Soylu, "11 Kasım itibari ile toplam 109 bin operasyon sayımız var. Bu yıl 135 tane üst düzey teröristi etkisiz hale getirdik. Kırmızı, turuncu, yeşil ve sarı olmak üzere. Örgüte katılımın tarihinin en az seviyesinde 104 bu yıl. 5 bin 580 idi 2014'te. Bununla mücadele etmek mümkün mü. Bu psikoloji ile mücadele etmek mümkün mü. Örgütte ikna ettiğimiz 4 bin 500'ün üzerinde terör örgütlerinde mensup olanların aileleriyle içeride ve dışarıda. Aileleri ile görüşüyoruz birçok defa. Evlatlarınızı ikna ederek adalete teslim edin diye. Bunda yoğun bir başarı elde ettiğimiz. Şuan da 220 kişiyi ikna ettik. 104 kişi terör örgütüne Türkiye'den katılmış biz 220'sini terör örgütünün içindeyken ikna ederek adalete teslim etmişiz. Bütün bunlarla ilgili önemli bir noktada olduğumuzu ifade etmek istiyorum."  şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler