Bakan Soylu Dargeçit’teki patlama bölgesinde incelemelerde bulundu

Bakan Soylu Dargeçit’teki patlama bölgesinde incelemelerde bulundu

Batman’da askerlerle bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ardından Dargeçit’teki patlama yerinde incelemelerde bulundu.

Batman’da gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Batman İl Jandarma Komutanlığında askerlerle kahvaltıda bir araya geldi.

Burada askerlere hitaben konuşan Bakan Soylu, “Dağlarda kırsalda terör örgütüne alan vermeyecek bir mücadele ortaya koyuyoruz. Bu mücadeleyi sizler gerçekleştirirken hem milletimizin desteği hem de milletimizin duası sizlerle birliktedir. PKK terör örgütü tarihinin en ağır sonuçlarıyla karşı karşıyadır. Allah’a (celle celaluhu) şükürler olsun devletimizle, siyasetimizle ve yöneticilerimizle terör örgütünü kökünü kazımaya bitirmeye yönelik güçlü bir mücadele söz konusudur. Hem sahaya yansıyor hem de mücadelemize elbette ki yansıyor. Cumhurbaşkanımız dâhil uzman çavuşumuza, erbaşlarımıza kadar hiçbir arkadaşımız gözünü dağdan sakınmıyor. Terör örgütünün bir taraftan finansman kaynaklarını kestik bir taraftan belediyelerle hem insan kaynağı temin ediyordu hem para hem de lojistik temin ediyordu onu kestik.” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Bakan Soylu, Batman İl Jandarma Komutanlığından Batman’ın Gercüş (Gercews) ilçesine bağlı Yemişli (Botika) köyü karakoluna ardından patlamanın yaşandığı Mardin’in Dargeçit ilçesinin bağlı Umutlu köyü kırsalına geçerek incelemelerde bulundu.  

Hatırlanacağı üzere 4 Ekim Perşembe günü PKK’liler tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonunu 8 asker hayatını kaybetmişti.

Patlama yerinde yetkililerden bilgi alan Bakan Soylu, ardından helikopterle Diyarbakır’a geçti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.