Bakan Soylu: Karkamış'taki saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti

Bakan Soylu: Karkamış'taki saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Karkamış'taki saldırıda 2 kişinin hayatını kaybettiğini, daha önce öldüğü bilgisi verilen bir kişinin ise entübe edildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, beraberinde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Gaziantep Valisi Davut Gül ile birlikte Karkamış'ta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Soylu, dün akşam itibariyle 21.15'te antik alan denilen boş bir bölgeye roket düştüğünü söyledi.

Bugün 11.15 itibariyle roketli saldırıların devam ettiğini ve şu ana kadar 10 roketin atıldığını söyleyen Soylu, "Bir okulun bahçe duvarının dışına roket düştü. Oradan oluşan basınçla öğretmen odasının camları kırıldı, 22 yaşındaki Ayşenur Kalkan öğretmenimiz şehit oldu. Mahallelerin içerisinde evlere isabet etmek suretiyle saldırı devam etti. Saldırıda bir duvarın içerisine giren roket nedeniyle 5 yaşındaki Hasan Karataş şehit oldu. Yine aynı evde Büşra Karataş, 5 aylık gebeydi. Karnından ağır yaralandı. İlk anda hayatını kaybettiği bilgisi geldi. Fakat şu anda entübe edildi." dedi.

Okullar tatil edildi

Bakan Özer ise yaptığı açıklamada, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

Özer, "Karkamış'ta tüm okullarımızı bu hafta tatil edeceğiz. Aynı zamanda hem bakanlık olarak hem Gaziantep'teki il milli eğitim müdürlüğümüzün öğretmenleriyle birlikte buradaki öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve özellikle ailelerimizin psikolojik destek ve danışmanlıkla ilgili her türlü desteklerini sağlayacağız. Hızlı bir şekilde okullarımızı onaracağız." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler