Bakan Turhan: Kırıkkale kısa bir süre içerisinde Yüksek Hızlı Tren'e kavuşacak

Bakan Turhan: Kırıkkale kısa bir süre içerisinde Yüksek Hızlı Tren'e kavuşacak

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tiren (YHT) projenin gidişatı ile ilgili bilgi almak için Kırıkkale'ye giden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Kırıkkale’nin kısa bir süre içerisinde Yüksek Hızlı Tren (YHT) hizmetine kavuşacağını açıkladı.

Bakan Turan, "Büyük şehirlerimizin yakın civarındaki yollar şehir içi trafiği ile şehir bölgesel trafik ile yaptığımız yollar kapasitesini dolduruyor. Demek ki ülkemizde ticari hareketlilik var. Bu yollarda teker dönüyorsa iş vardır. Ticaret vardır. Hayat vardır. Hamd olsun ülkemiz sadece ülke içindeki mal harekâtı ile değil, transit trafik bütün Orta Asya, Güney Asya, Orta Doğu bizim yollarımızdan Avrupa'ya veya Afrika'ya gidiyor, bu güzel bir şey." dedi.

Turhan, " Ankara-Kırıkkale arasındaki yolumuzu iki çarpı iki olan yolu iki çarpı üç hale getiriyoruz. Ama biliyoruz ki bu da yetmeyecek. Bu yollarda daha fazla sıkıntı çile çekmeye gerek kalmadan, insanlarımızı yollarda yorulmadan, tıkanmadan yeni yapacağımız oto yollarla birlikte daha hızlı gideceği yere gidecek. Bunun devamı var. İlk etapta Ankara-Delice arasını yapacağız. Devamında Samsun'a devam edeceğiz. Bunlar bizim uzun vadeli, orta vadeli ve yakın vadeli yaptığımız planlamalar." ifadelerine yer verdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.