Bakan Yanık Gaziantep'te engellilerle bir araya geldi

Bakan Yanık Gaziantep'te engellilerle bir araya geldi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Gaziantep'te Oğuzeli Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile Engelsiz Yaşam Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

Bir dizi programlara katılmak üzere Gaziantep’e gelen Bakan Yanık, ilk olarak Oğuzeli Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nden yararlanan engellilerle bir araya geldi.

Bakan Yanık, daha sonra ise Engelsiz Yaşam Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

Merkezlere yaptığı ziyarette, yürütülen çalışmaları, tedavi süreçleri ve merkezin özellikleri hakkında bilgi alan Bakan Yanık, ziyaretin devamında Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen buluşma programına katıldı.

Programda Bakan Yanık, merkezde eğitim almış engelli bireyler tarafından hazırlanan müzik dinletisini dinledi.

Daha sonrasında tedavi gören engellilerin başarı hikayelerini içeren video gösterimi yapıldı.

Engelsiz Yaşam Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde konuşan Bakan Yanık, insanların eşref-i mahlukat olduğunu söyledi.

İslam dininin insanları eşref-i mahlukat olarak gördüğünü belirten Yanık, “Biz Müslümanlar insanı eşref-i mahlukat olarak kabul ediyoruz. Eşref-i mahlukatın kendi içinde engeli olabilir. Görmeyebilir, duymayabilir. Her birisinin bizim için imtihan, lütuf olduğunu biliriz, inanırız. Bizim engellilikle yahut hayatın başka alanlarındaki zorluklarla alakalı bakışımız budur. İnsana hizmet etmenin hakka hizmet etmek olduğunun farkında olarak bu çalışmaları sürdürüyoruz. Bundan sonra da sürdürmeye devam edeceğiz. Biz bütün insanımızı, 84 milyonu, engelli-engelsiz, yoksul-fakir her birimizin ortaya çıkan sosyal refaha aynı ölçüde ortak paydaş olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Mekanizmanın neresini işgal ediyorsak vatandaşın hizmetine, menfaatine, geleceğine yönelik her türlü hizmeti vatandaşa sunmakla kendimizi mükellef sayıyoruz.” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, “Engellinin önündeki engeli kaldırmak için bütün çalışmaları yaptık. Yeniden tanımlamalar yaptık. Engel elde, ayakta, kulakta değil, engel yaşarmayan gözde, nasırlaşmış kalptedir. Dünya bu noktada engellidir. Aylan bebekler Ege Deniz’inde kıyıya vuruyor ve çocuklar ölüyorsa dünya engellidir.” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler