Bakanlık Duyurdu: E-Belediye sistemi geliyor

Bakanlık Duyurdu: E-Belediye sistemi geliyor

İçişleri Bakanlığının açıklamasına göre ülke çapındaki tüm belediyeler, 2020 yılına kadar e-Belediye sistemine giriş yapacak ve bu sayede yerel hizmetler çevrimiçine taşınacak.

İçişleri Bakanlığı, belediyecilik konusunda yeni bir boyuta geçilmesini sağlayacak e-Belediye sistemini hayata geçirdi. Ülke çapındaki tüm belediyeler, önümüzdeki yıla kadar bu sisteme dâhil olacak ve belediyelerin sağlayacağı yerel hizmetler çevrimiçi ortam üzerinden gerçekleştirilebilecek. Ücretsiz olarak sunulacak bu hizmet sayesinde yılda 3 milyar TL tasarruf edilmesi planlanıyor.

E-Belediye Bilgi Sistemi Projesi ile birlikte belediyelerin tek bir veri tabanında, ortak altyapıda, standart yazılımlarla tüm iş ve işlemlerin elektronik ortamda gerçekleştirilebilmesi sağlanacak. Bu sayede hem bürokrasiye harcanan vaktin azaltılması hem de işlemlerin basitleştirilmesi hedefleniyor. Ayrıca kamu kurumları ile yerel yönetimler arasında anlık veri paylaşımı yapılabilecek.

Geliştirilen yönetici modülüyle yönetim karar destek mekanizması güçlendirilecek ve yönetim kolaylığı sağlanacak, belediye hizmetleri, faaliyetleri, iş ve işlemleri belediye başkanlarına ve yöneticilerine anlık olarak raporlanabilecek.

Proje kapsamında Bakanlık veri tabanında tutulan vatandaşlara ait veriler 6698 sayılı "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" hükümlerine göre saklanıyor. Yedeklenen veriler, sistem herhangi bir afet durumunda "Felaket Kurtarma Merkezi" devreye girerek çalışmaya devam edecek.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler