Bakanlıktan Varank ile ilgili iddialara tekzip talebi

Bakanlıktan Varank ile ilgili iddialara tekzip talebi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur tarafından Bakan Varank ile ilgili yayınlanan köşe yazılarının gerçeği yansıtmadığını bildirerek, tam ve eksiksiz tekzibinin yayınlanması için yasal süreç başlatılacağını duyurdu.

Türkiye gazetesinde Bakan Mustafa Varank ile ilgili 10 ve 12 Eylül tarihlerinde yer alan köşe yazılarının, gerçek dışı iftira ve iddialarla kamuoyunun yanlış yönlendirilmesi, Bakan Varank'ın, bakanlığın ve hükümetin toplum nezdinde itibar kaybetmesi kastıyla yayınlandığını bildiren Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, tam ve eksiksiz tekzibinin yayınlanması için yasal süreç başlatılacağını açıkladı.

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur tarafından 10 Eylül'de "Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ne yapmak istiyor?" ve 12 Eylül'de "Bakan Varank cevaplamadı ama bu toplantının sebebi belli" başlıklarıyla yayınlanan köşe yazılarının gerçeği yansıtmadığı kaydedilen açıklamada, söz konusu yazılar için düzeltme ve cevap metninin aynen yayınlanması talebinin avukat tarafından gazetenin sorumlu müdürüne noter aracılığıyla tebliğ edildiği ifade edildi.

Açıklamada, "5187 Sayılı Basın Kanunun 14. maddesi gereğince süreli yayınlarda/gazetelerde kişilerin şeref ve haysiyetini ihlâl edici veya kişilerle ilgili gerçeğe aykırı yayım yapılması halinde, bundan zarar gören kişinin yayım tarihinden itbaren iki ay içinde göndereceği düzeltme ve cevap yazısını; sorumlu müdür hiçbir düzeltme ve ekleme yapmaksızın, günlük süreli yayınlarda yazıyı aldığı tarihten itibaren en geç üç gün içinde, ilgili yayının yer aldığı sayfa ve sütunlarda, aynı puntolarla ve aynı şekilde yayımlamak zorundadır. Müvekkilimin kişilik haklarını ihlal eden işbu yazının yayınlanmış olması sebebiyle 5187 sayılı Basın Kanunun 14. Maddesi uyarınca Düzeltme ve cevap metninin aynen yayınlanması ihtar ve ihbar olunur." denildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.