Balık sezonunu açan esnaf satışlardan memnun

Balık sezonunu açan esnaf satışlardan memnun

Denizlerde 11 gün önce başlayan balık avı sezonunda Karadeniz'de balıkçıların ağlarına takılan çeşit çeşit balıklar Gaziantep’te tezgahları süsledi.

Balık avı sezonunun 1 Eylül'de başlamasının ardından Karadeniz'den getirilen balıklar tezgahlardaki yerini alıyor. Son günlerde bol miktarda istavritin yanı sıra az da olsa ağlara takılan hamsileri tezgaha koyan esnaf, sezon yeni başlamasına rağmen satışlardan memnun kaldığı görüldü.

Hamsi, istavrit ve lüfer başta olmak üzere balıkçıların tezgahlarını dolduran balık çeşitleri hem balıkçı esnafının hem de vatandaşların yüzünü güldürdü.

Tezgahlardaki balık çeşitlerinin fiyatları 25 liradan başlarken çeşidine ve kalitesine göre fiyatlar daha da yükseliyor.

Sezonun açılmasıyla birlikte Gaziantep’teki Balık Hali’nde tezgahları süsleyen balıkta bu yıl fiyatların geçen yıla göre daha düşük olması bekleniyor. Hayvansal protein kaynağı olarak önemli bir yere sahip olan balık, içerdiği Omega 3 gibi çoklu doymamış yağ asitleri bakımından da oldukça zengin bir gıda olarak biliniyor.

Özellikle sağlıklı beslenmek için balığı tercih eden vatandaşlar, havalar sıcak olmasına rağmen balık alabilmek için halin yolunu tutuyor.

Satışlardan memnun olduklarını söyleyen esnaf, havaların soğuması ve yağmurun yağmasıyla birlikte bu yıl daha da verimli bir sezon olacağını düşünüyor. Esnafa göre sezon şimdilik büyük umut verse de ilerleyen günlerde daha net bir tablo ortaya çıkacak.

35 yıldır balıkçılık yaptığını belirten İbrahim Sessizoğlu, ilk defa Karadeniz bölgesinden hamsi geldiğini ve bu kadar bol olduğunu belirterek bu sene balık bolluğundan dolayı fiyatların da uygun olduğunu ifade etti.

“Bu sene hamsi bol görünüyor”

Hamsi balığın bol olduğunu belirten Sessizoğlu, “İlk defa bu sene Karadeniz hamsisi çıktı. Bu sene hamsi bol görünüyor. Allah’ın izniyle Akdeniz’de 15 Eylülden sonra çeşitlerimiz daha da çoğalacak. Akdeniz’den birçok çeşit balığımız gelmektedir. Satışlarımız da yavaş yavaş başladı, balığa rağbet var. Havalarda serinlerse Allah’ın izniyle satışlarımız daha da iyi olur.” dedi.

“Satışlarımız güzel gidiyor”

Yeni açılan balık sezonun tüm balıkçılara hayırlı olmasını ve bol kazançlar dileyen Murat Arar, “Sezona başlamamız 3-5 gün oldu. Şu anda satışlarımız iyi gidiyor. Balık fiyatları da çok uygun ve her bütçeye uygun balık var. Şu anda her hangi bir sıkıntı yok. Sezon iyi gidiyor. İnşallah bu yıl daha da iyi olacak. Satışlarımız güzel gidiyor. Balığa yoğun bir talep var. İlerleyen günlerde hem balık çok olacak hem de satışlarımız daha güzel olacak.” ifadelerini kullandı.

“Havaların soğumaya başlamasıyla balık bolluğu olacak”

1 Eylül itibariyle balık sezonunun başladığını anımsatan Akif Alan, “Gaziantep’te kimi vatandaşlar et kimi vatandaşlarda balık yemeyi seviyor. Balığa rağbet var. Balık fiyatları geçen yıl ile aşağı yukarı aynı ve 15-20 gün sonra havaların soğumaya başlamasıyla balık bolluğu olacak. Bu bolluktan dolayı da ilerleyen günlerde balık fiyatlar daha da düşecek. Satışlarımız iyi gidiyor.” şeklinde konuştu.

“Havaların soğuması ve yağışların başlamasıyla balık satışları artacak”

Gaziantep esnafı olarak sezona iyi başladıklarını belirten Ali Tekin, “Satışlardan memnunuz. Halkımızın balığa rağbeti çoğaldı. Herkes balığa alıştı. Bu sene inşallah hamsi, istavrit, lüfer ve diğer çeşit balıklarımız inşallah bol olacak. Bu sene palamutta bir azlık var. Ama inşallah diğer çeşitlerimiz bol olacak. Fiyatlarımız da geçen seneye göre bu sene balık bol olduğu için yüzde 10 düşük ve daha uygun gidiyor. Bundan dolayı halkımızda balığa rağbet gösteriyor. İlerleyen günlerde fiyatlar inşallah daha da düşecek. Çünkü balık çoğalacak. Havaların soğuması ve yağışların başlamasıyla balık satışları da artacak.” diye konuştu.

“Müşterilerimiz yoğun olarak balık almaya geliyorlar”

Sezon yeni olmasına rağmen her çeşit balığın geldiğini belirten Hasan Durmaz ise şunları söyledi:

“Sezonumuz güzel geçiyor. Müşterilerimiz yoğun olarak balık almaya geliyorlar. İlerleyen günlerde balık fiyatları inşallah biraz daha ucuzlar. Şu anda sezon yeni olduğu için fiyatlar biraz yüksek. Balıklarımız taze günlük geliyor. Müşterilerimizde var. Şu anda sezon yeni olduğu için satışlarımız normal gidiyor. Havalar sıcak olduğu için müşterilerimizin yüzde 40’ı geliyor.”


Balık sezonunu açan esnaf satışlardan memnun

Balık sezonunu açan esnaf satışlardan memnun

Balık sezonunu açan esnaf satışlardan memnun

Balık sezonunu açan esnaf satışlardan memnun

Balık sezonunu açan esnaf satışlardan memnun

Balık sezonunu açan esnaf satışlardan memnun

Balık sezonunu açan esnaf satışlardan memnun

Balık sezonunu açan esnaf satışlardan memnun

Balık sezonunu açan esnaf satışlardan memnun

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.