Banka çalışanı tarafından dolandırılanlar mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyor

Banka çalışanı tarafından dolandırılanlar mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyor

Mardin’in Nusaybin ilçesinde bir banka çalışanın kendilerini dolandırdığını belirten vatandaşlar, mağduriyetlerinin giderilmemesine tepki gösteriyor.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde yaklaşık 2 ay önce bir bankanın personeli tarafından dolandırılan vatandaşlar, tüm girişimlerine rağmen hâlâ mağduriyetlerinin giderilmediğini belirttiler.

Özel bir bankanın Nusaybin şubesinde çalışan M.V'nin yaklaşık 100 müşterinin 5 milyon TL'sini dolandırarak, kayıplara karıştığı iddia edilirken, olay hakkında savcılık da soruşturma başlattı.

İddiaya göre M.V, banka müşterileri içerisinde, hesaplarında yüklü miktarda para olan veya bankayla sürekli işlem yapan müşterilerle irtibata geçerek para kazanmalarını teşvik edecek çeşitli seçenekler sundu. Vatandaşları ikna etmeyi başaran M.V, 5 milyon TL’den fazla parayı alarak kayıplara karıştı.

İki aydır yaptıkları tüm girişimlere rağmen mağduriyetlerinin giderilmesi hakkında bankadan bir sonuç alamayan vatandaşlar ise yargı yoluna gitmeye hazırlanıyor. 

Yaklaşık 3 yıldır aynı bankayla çalıştığını belirten Kaya, mağduriyetini dile getirirken, bankada çalışan personelin kendisi ve eşi Latife Kaya’ya, bankaya ait 3 defter verdiğini söyledi.

Kaya, “Banka çalışanı bana ve hanımıma üç tane defter verdi. Bir defterde 12 bin 200 TL, ikincisinde bin 500 dolar, üçüncüsün de ise bin dolarımız vardı. Elden vermiş olduğum parayla birlikte toplam 25 bin TL paramız vardır.” dedi.

70 yaşında olduğunu ve kendisinden habersiz aynı bankadan 40 bin TL çekildiğini de iddia eden Kaya, sözlerine şöyle devam etti:

“70 yaşındaki adama hangi banka 40 bin TL kredi veriyor. Ben bankadan, personellerinden ve yöneticisinden şikâyetçiyim. Benim paramı vermediler. 3 aydır paramı vereceklerini söyleyerek beni oyalıyorlar. Şu anda bu bankada benim 25 bin 400 lira civarında alacağım var. Paramı almak için gerekirse Ankara’ya kadar giderim. Banka müdürüne soruyorum; 70 yaşındaki adama noter izni olmadan, şahit olmadan nasıl 40 bin TL kredi veriyorsunuz?”

Yaşanan dolandırıcılık olayının ardından görüştüğümüz bankla yetkilileri, konu hakkında incelemenin sürdüğünü söylediler. Bankanın bölge müdürü ve 2 müfettişinin ilçeye gelerek araştırma yaptığı da belirtildi.

Bazı mağdurların şikâyeti üzerine Nusaybin Cumhuriyet Savcılığının ise olay hakkında soruşturma başlattığı öğrenildi. (Cihat Şayık-İLKHA)












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.