​Barajın mağdur ettiği köylüler yol sorununa çözüm bekliyor

​Barajın mağdur ettiği köylüler yol sorununa çözüm bekliyor

​Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı İkizler köyü Çayağzı Mezrasında ikamet eden köylüler, baraj nedeniyle uzayan ve tehlike arz eden yolun bir an önce yapılmasını istiyor.

Merkeze 20 kilometre uzaklıkta bulunan İkizler Köyü Çayağzı Mezrası sakinleri, baraj nedeniyle uzayan ve tehlike arz eden yolun 1,5 yıldır tamamlanamamasına tepki gösterdi.

Defalarca yetkili mercilere ve CİMER üzerinden şikâyette bulunmalarına rağmen sorunlarının bir türlü çözülmediğini belirten köy sakinleri, mağduriyetlerinin her geçen gün daha da arttığını söylediler.

Baraj yapılmadan önce 10 dakikada şehir merkezine ulaştıklarını fakat yolların sular atında kalmasıyla birlikte yeni yapılan 3 kilometrelik yola ilaveten şehir merkezine bağlanması gereken 1,5 kilometrelik yolun yapılmamasına tepki gösteren Mevlüt Korkan, sorunlarının çözülmesini istedi.

Yol sorununun çözülmemesi durumunda mağduriyetlerinin katlanarak artacağına dikkat çeken Korkan, yaşadıkları sıkıntıyı şu şekilde anlattı:

Yolumuz baraj nedenimle 35 kilometre uzadı ama bu o kadar da önemli değil, bizim için asıl sorun ve önemli olan daha önce yapılan 3 kilometrelik yolun ardından çalışmaların tamamlanmamasıdır. Şehir merkezine bağlanması gereken 1,5 kilometrelik yol yapılırsa diğer köylere bağlanan ve tehlikeli olan yolla hiçbir alakamız kalmaz.

Köy muhtarlarının yapılmak istenen 2 kilometrelik yolu engellediğini ileri süren Korkan, "3 kilometreye yakın bir yol yapılmış sadece 2 kilometrelik bir yol kalmış, bu güçlü devlete 2 kilometre yoldan bahsetmek çok utanç verici bir durumdur. Yetkililere binlerce dilekçe yolladık ama halen bir cevap alamadık. Demek insanlar ölmeden bir önlem alınmıyor.” diye konuştu.

Barajın kendilerini mağdur etmesine rağmen bunu fazla sorun etmediklerini dile getiren Süleyman Korkan, yetkililere çağrıda bulunarak yol sorununun çözülmesini istedi.

Bu sorunun çözülmemesi durumunda birçok insanın tehlikeli yol nedeniyle öleceğine dikkat çeken Korkan, şöyle konuştu:

Bizler barajın mağdurlarıyız. Ama artık baraj yapılmış ve yapacak bir şey yok, daha önce çok kısa ve şehir merkezine 10 dakikalık bir yolumuz vardı fakat şimdi saatleri buluyor. Yolumuz çok iyi değildi eskiden iyi, kötü idare ediyorduk. Ama baraj nedeniyle yolumuz 15-20 kilometre uzadı sorun değil Bizler yetkililere defalarca gittik, yüzlerce kez CİMER’e yazdık ama hiçbir icraat yok. Cumhurbaşkanımız, valimiz, kaymakam, il ve ilçe yönetimlerinden yol sorununa çözüm bekliyoruz. Yapacakları sadece 2 kilometre yol.

Devletten tek beklentilerinin sadece iki kilometrelik bir yol olduğunu ifade eden Abdulcelil Korkan, 1,5 kilometrelik yolun yapılması durumunda sıkıntılarının çözüleceğini şu şekilde ifade etti:

"Şu anda bizim en büyük sıkıntımız yolumuzun başka köyün içerisinden geçmesidir, yolumuzu önce Ayranlıya oradan ikizler ve Nergis köyüne bağladılar, buradan Siirt’e gidiyoruz. Baraj nedeniyle yolumuz bu kadar uzadı. Baraj yapılmadan önce yolumuzdan memnunduk, şu anda sadece 2 kilometrelik bir yol yapılırsa bu sıkıntı çözülecek."


​Barajın mağdur ettiği köylüler yol sorununa çözüm bekliyor

​Barajın mağdur ettiği köylüler yol sorununa çözüm bekliyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler