Barikat ve tuzaklara karşı asfaltlı çözüm

Barikat ve tuzaklara karşı asfaltlı çözüm

Mardin’in Derik ilçesinde çukur, barikat ve bombalı tuzakların önlenmesi için, DBP'li belediyenin cadde ve sokaklara döşediği parke taşları, Karayolları ekiplerince sökülerek yerine sıcak asfalt dökülüyor.

Mardin'in Derik ilçe merkezinde PKK'liler tarafından kurulan barikatlar ve el yapımı patlayıcıların tuzaklanmasında kullanılan parke taşlarına kalıcı çözüm getiriliyor.

İlçe merkezindeki 5 mahallede Kaymakamlık tarafından belirlenen 33 kilometrelik yolda döşeli bulunan parke taşları sökülüp karayolları ekipleri tarafından sıcak asfalt dökülüyor. 15 kilometrelik yolun bittiği ilçede asfalt çalışması devam ediyor.

Konuya ilişkin İLKHA'ya konuşan Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk, daha önce PKK’lilerin yaptığı tahribatı onarmak, çukur ve barikatlara fırsat vermemek için önceden belirlenen ana cadde ve sokaklardaki 33 kilometrelik yollarda buluna parke taşlarının büyük bir kısmının söküldüğü, 15 kilometrelik bölümün asfaltlama çalışmasının tamamlandığını söyledi.

Kaymakam Safitürk, "Derik’te Kasım 2015 ve Şubat 2016'da iki defa çukur barikat eylemi gerçekleştirildi.  Örgüt tarafından bu eylemler süresince belediyeye ait iş makinaları da kullanılarak yollarımız tahrip edildi. Öncelikle bu tahribatı gidermek, ikinci bir amaç olarak ta yeniden böyle bir şeye fırsat vermemek için hükümetimizin talimatıyla Kaymakamlığımızca belirlenen ilçemizin ana caddeleri ve sokakları, kara yolları tarafından asfaltla kaplanmakta. Bu çalışmayla parke taşlarının kolay müsaade ettiği bu tür eylemlerin önüne geçmek istiyoruz, hem de yapılan tahribatı gidermek istiyoruz. Bu kapsamda 33 kilometrelik bir asfalt çalışması yapılacak. Bu asfalt çalışmasında şimdiye kadar parke taşlarının sökümü büyük bir oranla tamamlandı. Şu ana kadar da 15 kilometrelik  kısma sıcak asfalt atılması bitmiş vaziyette. Bu da, hedefimiz olan 33 kilometrenin hemen hemen yarısına tekabül ediyor.” dedi.

PKK, Derik’te beklediği halk desteğini bulamadı

Derik halkının hiçbir şekilde isimlerin terörle anılmasını istemediklerini belirten Kaymakam Safitürk, konuşması şu şekilde sürdürdü.

“Bu çalışmalar ilçemiz Dağ, Cevizpınar, Küçükpınar, Zeytinpınar ve Kale mahallelerinde de devam ediyor. Bahçelievler mahallesinde bulunan Suriyeli mültecilerin kaldığı çadır kente giden yol ise tamamlanmıştır. Her iki operasyonda da örgüt mensuplarının hedeflediği halk desteği burada olmadı. Halkımız kesinlikle böyle bir şeyin ilçelerinde yaşanmasını istemiyor ve asla bu eylemelere destek vermedi. Zaten örgütün temel hayal kırıklığı burada. Derik halkı hiçbir şekilde Derik isminin terörle anılmasını istemiyor. Evinin yıkılmasını, dükkânının zarar görmesini ve iş hayatının bozulmasını istemiyor.   Çocuklarının ölmesini kesinlikle istemiyor. Net bir şekilde Derik halkı her iki operasyonda da mesajını verdi. Şu an yapılan asfalt çalışması da belki de yüzyıldır Derik’in görmediği nitelikte güzel bir hizmet ve biz bunun çok güzel geri dönüşümlerini vatandaşlarımızdan alıyoruz.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler