Başarı tesadüfle gelmez

Başarı tesadüfle gelmez

​2019 (LGS) Liseye Geçiş Sınavında 500 tam puan alan öğrencileri ödüllendiren Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı başarının tesadüfle gelmediğini söyledi.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, öğretmenevinde ağırladığı Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan alan 8 öğrenciyi tebrik etti.

Vali Yazıcı, hiçbir başarının tesadüf olmadığını belirterek, verilen her emeğin bir gün mutlaka karşılık bulacağını ifade etti.

Vali Yazıcı, Balıkesir'in eğitim anlamında her geçen gün daha da iyiye gittiğine dikkati çekerek, "İl genelinde 8 öğrencimiz liselere geçiş sınavında tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan aldı. Öğrencilerimizin sevincini paylaşmak ve tebrik etmek için bir araya geldik. Bu buluşma en mutlu olduğum programlardan birisidir. Hep birlikte çocuklarımızın başarılarını paylaşıp, diğer öğrencilere örnek olmaları için buradayız. Çalışkan ve güzel ahlak sahibi gençlerimize her zaman destek olacağız. Biz gençlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz." dedi.

Konuşmasında başarılı öğrencilere ve bu başarıların gerçekleşmesinde emeği geçen öğretmenlere de teşekkür eden Yazıcı, Balıkesir genelinde eğitim kurumlarının en iyi düzeye yükselmesi ve öğrencilerin başarılı olmaları için ne gerekiyorsa yapıldığını ve yapılmaya devam edileceğini ifade ettikten sonra "Eğitim ve öğretim, vali olarak ilimizde en öncelikli konularım arasında yer alıyor. Eğitim altyapısını ve fiziki şartları tamamlamak bir şekilde mümkün. Bununla birlikte nitelik üzerinde daha titizlikle durmamız gerekiyor. Çocuklarımızın başarılı olması hem ailelerinin hem de ülkemizin meselesidir." ifadelerini kullandı.

Öğrencilere kitap okumanın öneminden bahseden Vali Yazıcı, "Ben kitap okumayı çok fazla önemsiyorum. Kitaplar her zaman, her yerde sizinledir. Kitap okumak boş zaman işi değildir. Boş zamanlarda değil, okumak için özel zaman ayırarak kitap okumalıyız. Kitap okumayan ve onlarla dost olmayanlar, kendilerine yön vermede zorlanırlar. Bizler için önemli olan, siz değerli çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe iyi bir şekilde hazırlamaktır." şeklinde konuştu.

Öğrencilere kültürleriyle güzel ahlaklarıyla örnek olmaları gerektiğini ifade eden Yazıcı, çok okuyarak, okuduğunu iyi anlayarak kendilerini sürekli geliştirmelerini dile getirdikten sonra, "Sizler için şimdi liseler önemli ama ileride üniversiteye gideceksiniz. İçinizden neyi okumak istiyorsanız onu okuyun ve sevdiğiniz mesleği yapın. Hedeflerinizi buna göre belirleyin. Bu çalışkanlığınızdan dolayı ve Türkiye çapında Balıkesir adını öne çıkartmanızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Sizlerin emeğinizin sonucunu hemen gördüğünüz için mutlu olduğunuzu biliyorum. İnşallah Balıkesir adına başarılı olan gençlerimizin adını daha çok duyarız ve onların çalışma azmini tebrik ederiz." dedi.

Vali Yazıcı konuşmasının ardından Liseye Geçiş Sınavı'nda 500 tam puan başarılı öğrencileri yarım altın ve kitapla ödüllendirdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.