Başbakan Erdoğan Tunus'ta konuştu

Başbakan Erdoğan Tunus'ta konuştu

Tunus'ta konuşan Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Gezi Parkı eylemlerinde bazı örgüt mensuplarının da bulunduğunu söyledi

HABER MRK - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tunus Başbakanı ile basın toplantısında konuştu. Başbakan Erdoğan, eylemlerle ilgili bir soru üzerine, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne yapılan saldırıyı gerçekleştirenleri hatırlatarak, "İşte o örgüte mensup üyeler bu eylemlerin içinde yer alıyor" dedi.


Başbakan Erdoğan, "Masum insanların ve kamu mallarının zarar görmesine sebep oluyorlar bunlar... Otobüsleri ve caddelerde ateşe veriyorlar yakıyorlar. Çevre duyarlılığı gösteren insanların niyetlerini kötü niyetle kullanıyorlar. Biz hükümet olarak son dönemlerde zamanında çok sayıda ağaç diktik. Taksim projemiz tarihi çevreyi ve kültürü bir arada toplayan bir projedir. Bu proje İstanbul'a çok güzel bir ortam oluşturacaktır. Tarihi ve kültürel bilinci bir arada tutacak bir proje olacaktır. Orada, büyük bir proje yapacağız. AKM (Atatürk Kültür Merkezi) yerine daha güçlü bir merkez olacak projeler yapacağız. Daha güzel hale getirmek için vatandaşlarımızın hep beraber orada değişik ağaçların dikilmiş olduğu o meydanda nezih bir ortamda gezinmeye fırsat bulacaktır. Biz, yıktığımız yerlerde daha güzel daha modern bir tiyatro binası da yapacağız. AK Parti çok güzel icraatlar yapmıştır. Onlar bize engel çıkarmaya çalışıyorlar. Şuanda her şey hukuk müdahalesinde yürüyor. Bunların kimle ilgili ve nerden geldikleri bu olaylarda nasıl katıldıkları belli değil. Bu konuda gerekenleri yapıyoruz" dedi.


Gözaltına alınan 7 yabancının diplomatik pasaportlarının olmadığını ifade eden Başbakan Erdoğan, eylemler boyunca gözaltına alınan 7 yabancıdan 6'sının savcılığa sevk edildiğini söyledi.


Türkiye-Tunus 2'inci Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği (YDSK) toplantısında Türkiye ve Tunus arasında çeşitli alanlarda anlaşmalar imzalandı.



 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.