Başbakan seçilemeyen Paşinyan'dan genel grev çağrısı

Başbakan seçilemeyen Paşinyan'dan genel grev çağrısı

Ermenistan Parlamentosunda başbakan olmak için gerekli desteği alamayan muhalefet lideri Paşinyan, destekçilerine genel greve gitme ve protesto gösterisi düzenleme çağrısı yaptı.

Ermenistan’da protesto gösterileri sonucu başbakanlıktan istifa eden Serj Sarkisyan’ın yerine yeni başbakan olması beklenen muhalefet lideri Paşinyan, Meclis’te yapılan oylama sonucu tek aday olmasına rağmen seçilemedi.

Yapılan oylamada 45 milletvekili Paşinyan'a destek verirken, 55 milletvekili ise karşı yönde oy kullandı. Paşinyan'ın başbakan seçilmek için 53 milletvekilinin desteğini alması gerekiyordu.

Paşinyan parlamentodaki sonuçların ardından yaptığı açıklamada, kendisini destekleyenlere genel greve gitme ve şiddetli protesto gösterileri düzenleme çağrısında bulundu. Paşinyan, Erivan’da toplanan on bine yakın göstericiye yönelik yaptığı konuşmada, "Caddeleri, tren raylarını, havaalanlarını bloke edin." dedi.

Başbakanı belirlemek için parlamentoda yeni bir oylama yapılması gerekiyor. Paşinyan daha önce yaptığı açıklamada, sadece başbakan olacağı bir senaryoyu kabul edeceğini söylemişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.