Başbakan Yıldırım: Erken seçim iddiaları akla ziyandır

Başbakan Yıldırım: Erken seçim iddiaları akla ziyandır

Başbakan Binali Yıldırım, Cuma namazı çıkışında, Kılıçdaroğlu'nun erken seçim iddiaları ve gündem ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandıran Başbakan Binali Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun iddialarına cevap verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir TV kanalında katıldığı canlı yayında ByLock kullanan isimlerin seçilerek kontrollü olarak savcılığa gönderildiğini, ayrıca AK Parti'nin, içindeki FETÖ'cüleri temizlemek için erken seçime hazırlandığını iddia etmişti.

Başbakan yıldırım, gazetecilerin Kılıçdaroğlu’nun ByLock iddiaları konusundaki görüşlerini sorması üzerine, " Kılıçdaroğlu çok önemli bir iddiada bulunuyor. Böyle bir iddiası varsa bunun belgelerini bize versin de gereğini yapalım. Eğer böyle bir şeyi biliyor ve bizi bilgilendirmiyorsa gereğini yapmıyor demektir. Kemal Bey’den beklenen bildiklerini gelip bizle paylaşması. " şeklinde konuştu.

Erken seçim iddiaları

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun erken seçim iddialarına, "FETÖ'cüleri temizlemek için erken seçim iddiaları akla ziyandır.” diyerek tepki gösteren Başbakan Yıldırım, “Suçluları yakalamak için erken seçim mi yapılır? Onları bulup adalete teslim edersiniz. Seçim bir yıl kaybı demek. Milletin işi yok bizle mi uğraşacak, zırt pırt seçim mi yapacağız? Böyle bir günde seçim iddiası nereden çıktı? Milletin işi gücü yok da bizi mi seçecek?" ifadelerini kullandı.

Rakka operasyonu

Rakka operasyonuna da değinen Başbakan Yıldırım, "Rakka meselesi bizim meselemiz değil. Biz memleketimizde vatandaşımızın güvenliğin, huzurunu sağlamak için elbirliğiyle çalışıyoruz. ABD ve diğer koalisyon güçleri Türkiye de dahil, bir DEAŞ'la mücadele söz konusu. Fırat Kalkanı'nın amacı da budur. ABD, DEAŞ'la mücadelede Münbiç'ten sonra ikinci odak noktası olarak Rakka'yı görüyor. Mücadele için bizimle karşılıklı görüşüyorlar. Bizim açık ve net bir duruşumuz var. Rakka operasyonunda DEAŞ'a karşı sizinle olabiliriz ama terörist grup tanımladığımız PYG/YPG gibi unsurlar yer alırsa biz yokuz. Terör örgütüyle başka bir terör örgütüyle mücadele hukuk devletine yakışmaz. " diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, Diyarbakır Büyükşehir Eş Başkanı Gültan Kışanak'ın gözaltının alınmasının ardından yerine atama yapılıp yapılmayacağını soran gazetecilere şu şekilde cevap verdi:

"Gözaltı süreci sona ermeden atama yapmak söz konusu değil. Savcılık ya bırakacak, ya da mahkemeye sevk edecek. Süreç nasıl tamamlanırsa ona göre hareket etmek lazım. Bu geçiş süreci içinde valilik şehrin acil ihtiyaçları için herkesi devreye sokabilir."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.