Başımıza gelen musibetlerin kaynağı Batı'yı taklit etmemizdendir

Başımıza gelen musibetlerin kaynağı Batı'yı taklit etmemizdendir

Anadolu Gençlik Derneği Silopi temsilciliğinin düzenlediği Mekke'nin fethi programında konuşan Şırnak İl Müftüsü Ramazan Tolan, Müslümanların başına gelen musibetlerin nedeninin 100 yıldır batıyı taklit etmeleri olduğunu söyledi.

Anadolu Gençlik Derneği Silopi Temsilciliği tarafından, Şırnak'ın Silopi ilçesi Koç İlkokulu konferans salonunda Mekke'nin fethi etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, çocukların ilahi ve ezgileriyle devam etti. Ardından sahneye gelen çocuklar "Kudüs İslam'ındır!", "Yemen'de çocuklar ölmesin!", "Doğu Türkistan'a sessiz kalma, haykır!", yazılı pankartlar açtılar. AGD Şırnak İl Şube Başkanı Emin Tatar, Siyeri-Nebi sınavında İl birincisi olan 10'uncu sınıf öğrencisi Halime Tatar'a ödülünü takdim etti.

"Batının örflerini taklit emek zorunda değiliz"

Ardından mikrofona davet edilen Şırnak İl Müftüsü Ramazan Tolan, Müslümanların 100 yıldır batıyı taklit ettiği için musibetlerle karşılaştıklarını belirtti.

Tolan, "100 yıldan beri maalesef biz, körü körüne taklit ederek ve batının adetlerini, kötülüklerini almışız. Bugün başımıza gelen musibet ve sıkıntılar varsa hepsinin kaynağı budur. Bunu artık anlamamız gerekiyor. Mesela bizim dini bayramlarımız var. Hiçbir batı ülkesinde hiçbir gayrimüslimin bizim dini ve milli bayramlarımızı kutladıklarını gördünüz mü? Bizim örf ve adetlerimiz vardır. Başka milletlerin, başka din mensuplarının bizim örf ve adetlerimize âşık olup taklit ettiklerini duydunuz mu? Duymadınız!  Şimdi biz Batı'yı körü körüne takip ediyoruz. Ne için ediyoruz?  Din, milli, menfaat bakımından bize bir faydası var mı, yok, zararı var. Dünyada ilim, icat bunlar bütün dünyanın ortak malıdır bunu alacağız. Ama inancını, örfünü, âdetini almak zorunda değiliz. Maalesef 100 yıldan beridir takip ettiğimiz metot düşmanlarımızın, bize muhalif olanların bize kin güdenlerin ilim ve teknolojisini değil, onların dinlerini, hal ve hareketlerini taklide çalışmışız. İşte biz burada bugün zarara girmişiz. Bu zarardan dönemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı

"Fetih savaşmak değil, İslam'a açılan yoldur"

Fethin savaşmak değil, İslam'ın gönüllere açılmasına vesile olan yol olduğuna değinen Tolan, "Fetih demek savaşmak değildir. Fetha açmak demektir. Bir yerin fethedilmesi oranın kapılarının İslam'a açılması demektir. O şehrin kapıları İslam'a açılır oraya İslam girer. Oradaki insanların gönüllerinin de Kur'an'a, imana açılması demektir, fetih budur. Şimdi maalesef biz kendi gönlümüzü halen Kur'an'a ve İslam'a açamamışız. Yani gönlümüz İslam tarafından fethedilse hiçbir meselemiz kalmıyor." şeklinde konuştu

Program okunan dua ile son buldu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.