Basına yönelik saldırılar kabul edilemez!

Basına yönelik saldırılar kabul edilemez!

DİMED, Doğru Medya Grubuna yönelik gerçekleşen silahlı ve molotoflu saldırıya ilişkin bir basın açıklaması yaparak olayı lanetledi.

Diyarbakır Medya Mensupları Derneği (DİMED) bünyesinde Doğruhaber Gazetesi, Rehber TV, İnzar, Nisanur, Nur Çocuk ve Kelhaamed dergilerini barındıran Doğru Medya Grubuna yönelik gerçekleşen silahlı ve molotoflu saldırıyı lanetledi.

DİMED tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Toplumu bilgilendirme amaçlı çalışan basın-yayın kuruluşlarının şiddet eylemleriyle susturulması kabul edilemez. Düşünce ve fikirler silahlı saldırılarla baskı altına alınamaz. Kalemin kendini ifade ettiği beyaz sayfaların kurşunlanması sadece acziyetin ifadesi değil, fikirlere tahammülsüzlüğün açık bir göstergesidir.”   

Basın kuruluşlarının kurşunlarla susturulmak istenmesine set tepki gösterilen açıklamada, “Bu münasebetle Doğru Medya Grubuna yönelik gerçekleşen silahlı ve molotoflu saldırı lanetliyoruz. Kamuoyuna sade ve yalın haliyle doğru ve ilkeli haber servis etmeyi, fikirleri en vasat haliyle sunmayı kendine şiar edinmiş bir medya kuruluşunun, kurşun ve bombalarla susturulmak istenmesini kabul edilemez buluyoruz.” denildi.

Açıklamanın devamında, “Çalışmalarıyla kamuoyu hizmetinde bulunan basın kuruluşlarına yönelik bu tür saldırıların faillerinin ve arkasındaki karanlık odakların deşifre edilmesi gerekir. Sözcüklerin ve kalemin hayat hakkına saygı duyan tüm kesimlerin bu tür menfur saldıra karşı ortak tepki vermesi gerektiği de bilinmelidir. Gerek sivil toplum bazında gerek siyasi arenada gerekse de mülki yetkililerin olayı aydınlatma yönünde göstereceği tepki ve tavırlar, bundan sonra yaşanabilecek bu tip saldırıların da önünü alacağına inanıyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Saldırı nedeniyle geçmiş olsun dileklerinin sunulduğu açıklamanın sonunda ise şunlar ifade edildi: “Gazete sayfalarının kurşunlanmadığı, TV ekranlarının karartılmadığı bir gelecek temennisiyle, tekrar Doğru Medya Grubu şahsında; Doğruhaber Gazetesi, Rehber TV, İnzar, Nisanur, Nur Çocuk ve Kelhaamed dergilerine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.”

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler